«Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ξεκίνησαν οι πρώτες προσφορές

Μπορεί στην αγορά η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι ακόμα αμελητέα, κυρίως λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά σήμερα ξεκινά η διάθεσή του σε όλα τα πρατήρια της χώρας.

Μάλιστα, ήδη από χθες ανακοινώθηκαν οι πρώτες προσφορές από τις εταιρείες.

Πετρέλαιο θέρμανσης από την AVIN με κέρδος έως
6%

Η εταιρεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα επιβράβευσης Go For More προσφέρουν κέρδος 6% σε Go For More πόντους για αγορές με τις πιστωτικές κάρτες και 3% για αγορές με χρεωστικές κάρτες της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης AVIN Κερδίζω έχουν 0,5 πόντους ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, κερδίζοντας πολλαπλές δωροεπιταγές αξίας 3 ευρώ για εξαργύρωση στα πρατήρια της AVIN.

Η χειμερινή περίοδος θα συνεχιστεί δυναμικά με διαγωνισμούς για τον πελάτη που θα χαρίσουν σε τυχερούς καταναλωτές δώρα και επιπλέον οφέλη.

Shell: Πετρέλαιο θέρμανσης με προσφορές για όλους

Η Coral Α.Ε. – Shell Licensee ξεκινά τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια Shell με μια σειρά από προσφορές για όλους τους καταναλωτές.

Μάλιστα, για αγορές με κάρτα της τράπεζας Πειραιώς, η Shell εξασφάλισε μία πρόσθετη επιβράβευση από 15/10 έως 31/11.

Όσοι καταναλωτές αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης αξίας πάνω από 500 ευρώ με κάρτες yellow, έχουν κέρδος 6% με πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη και 3% με χρεωστική και επιπλέον bonus με δωροεπιταγές yellow για αγορές καυσίμων κίνησης Shell.

Για το διάστημα αυτό, κάθε μέρα 10 τυχεροί θα κερδίζουν από μία δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ, για αγορά καυσίμων κίνησης από τα συνεργαζόμενα με το Πρόγραμμα πρατήρια Shell.

Στο βασικό πρόγραμμα όσοι καταναλωτές επιλέξουν την Τράπεζα Πειραιώς ή κάνουν συναλλαγές με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας, έχουν όφελος 2% με πιστωτική κάρτα και 1% με χρεωστική. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν συναλλαγές με κάρτες Energy Mastercard της Alpha Bank, θα δουν κέρδος 3%.

Το επίδομα θέρμανσης και οι δικαιούχοι

Το επίδομα θα διατεθεί σε φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, με δικαιούχους όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν:

ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ / άγαμοιέως 24.000 ευρώ / έγγαμοι

Το ποσό θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

Παράλληλα, τα περιουσιακά κριτήρια ορίζονται ως εξής:

τα 200.000 ευρώ / άγαμοιτα 300.000 ευρώ / έγγαμοι και μονογονεϊκές οικογένειες

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, για τα ακίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τους έγγαμους και τα πρόσωπα με σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Ποιο είναι το ύψος της ενίσχυσης

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση αγορών διπλάσιας αξίας από το δικαιούμενο ποσό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025.

Τα δικαιολογητικά για την αίτηση

Αφού κάνετε την αίτηση στο MyΘέρμανση θα πρέπει απλά να καταχωρίσετε στην εφαρμογή ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ τις αγορές σας. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι:

ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων,το ποσό/αξία της συναλλαγής,ο ΑΦΜ της επιχείρησης – πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης,η επωνυμία της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε καταχωρούνται, επιπρόσθετα των ανωτέρω και τα εξής:

ο αριθμός της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά ο αριθμός που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών (αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης)ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίαςτο ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.

Σε αντίθεση με τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, στα λοιπά είδη καυσίμων δεν έχει σημασία ο ΑΦΜ και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

Πρόταση για οριζόντια επιδότηση

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Κώστα Χατζηδάκη, την καθιέρωση οριζόντιας επιδότησης στην αντλία.

Αυτή η προσέγγιση θα επέτρεπε την αξιοποίηση του διαθέσιμου κονδυλίου για φέτος, αλλά και των 276 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα πέρυσι. Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι καταναλωτές θα επωφελούνταν από χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει η Ομοσπονδία στην επιστολή της, κατά την προηγούμενη περίοδο διακίνησης, η Κυβέρνηση διέθεσε για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 73.400.000 ευρώ λιγότερα από τα προϋπολογισθέντα 237 εκατ. ευρώ, με λογική συνέπεια να υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ώστε να ελαφρυνθούν οι ταλαιπωρημένοι και υπερφορολογημένοι (ιδιώτες και επιχειρήσεις) καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης.

Keywords
Αναζητήσεις
premiera-simera-gia-to-petrelaio-thermansis--xekinisan-oi-protes-prosfores.htm
Τυχαία Θέματα