Πρωινό σχόλιο: Μεγάλη ρευστότητα για την αγορά από το deal της ΤΕΡΝΑ και τα μερίσματα

07:17 21/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διασφαλίσαμε όλους τους μετόχους είπε ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης. Και μάλιστα με μια τιμή 20 ευρώ ανά μετοχή που νομίζουμε ότι είναι καλή. Πράγματι τους διασφάλισε όλους ο κ. Περιστέρης και μετά την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, θα πάμε σε δημόσια προσφορά με τη Masdar να αποκτά όλες τις μετοχές

και να βγάζει από το ΧΑ την εταιρία.

Μιλάμε δηλαδή για συνολική ρευστότητα περί τα 2,4 δισ. ευρώ που θα διοχετευθεί στην ΓΕΚ  και σε όλους τους μετόχους. Όσον αφορά την τιμή είναι εξαιρετική, διότι ανεξάρτητα από την ποιότητα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την αξία της, τα κλειδωμένα συμβόλαια  και την θαυμαστή φυσική «μπαταρία» της Αμφιλοχίας στο ζηλευτό έργο της αντλησιοταμίευσης, έγινε πάντως με premium.

Κρατείστε το αυτό, διότι οι υποδομές σε δίκτυα και αποθήκευση ενέργειας στις ΑΠΕ είναι πίσω αυτή τη στιγμή και προκαλούν προβλήματα παρά λύνουν με την ισχύ να αυξάνεται ταχύτερα από ότι αναμενόταν και μία «αναρχία» στην αγορά που παραμένει και πρέπει να μπει σε τάξη. Και με τις τιμολογήσεις να μην είναι ευνοϊκές για τον καταναλωτή, ειδικά τον Έλληνα καταναλωτή. Θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας για τον Έλληνα επίτροπο; Έχουμε κάποιες προσδοκίες γι’ αυτό με τον ρόλο που έχει αναλάβει στην Ευρώπη ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεργαζόμενος με τον Τουσκ για λογαριασμό του ΕΛΚ.

Με το deal αυτό, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα λάβει ένα ποσό περίπου 880 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Τα υπόλοιπα θα λάβουν οι ιδιώτες μέτοχοι με τη ρευστότητα να διαπερνά όλο το επενδυτικό φάσμα και το deal να χρηματοδοτείται από τις ελληνικές τράπεζες, αυξάνοντας την ανάπτυξή τους φέτος.

Μεγάλος κερδισμένος είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά αν το θέσουμε στη σωστή βάση, μεγάλος κερδισμένος είναι το σύνολο της αγοράς, άμεσα για τους επενδυτές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και έμμεσα για όλους τους άλλους.

Ρευστότητα 2,4 δισ. ευρώ;  Συνυπολογίστε και τα μερίσματα μεγάλων εισηγμένων που θα αρχίσουν να μπαίνουν σωρηδόν τις επόμενες μέρες στους λογαριασμούς των επενδυτών και θα δείτε γιατί έχει δημιουργηθεί η καύσιμη ύλη για τη δημιουργία ανάπτυξης και χρηματιστηριακής ανόδου στη συνέχεια.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει καμιά ουσία η διασπορά ανόητων φημών για φορολογία στις τράπεζες

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-megali-refstotita-gia-tin-agora-apo-to-deal-tis-terna-kai-ta-merismata.htm
Τυχαία Θέματα