Στεφανία Βαϊδάνη και Sergio Araujo: Όταν η μόδα παντρεύεται με το ποδόσφαιρο!

11:33 2/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Προερχόμενη από μία οικογένεια δημιουργών, η Στεφανία Βαϊδάνη είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια που χαράζει τη δική της πορεία στον χώρο της μόδα ς και εντυπωσιάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ στα 18 της έτη έφυγε για σπουδές στο Μιλάνο. Έμεινε εκεί περίπου 3 χρόνια, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στο fashion styling . Στο

δεύτερο έτος σπουδών της πήρε την απόφαση να ιδρύσει το δικό της brand name “Stefania Vaidani“, χαρίζοντας στον χώρο της μόδας δημιουργίες με την δική της ταυτότητα. Αυτή τη περίοδο κυκλοφορεί η νέα της συλλογή σε συνεργασία με τον γνωστό ποδοσφαιριστή, Sergio Araujo.

1. Μία από τις μεγάλες απορίες μου κάθε φορά που συζητώ με κάποιον σχεδιαστή είναι να μάθω από που εμπνέεται. Ποια θα έλεγες πως είναι η πηγή της δικής σου δημιουργίας;
Έμπνευση μου είναι τα ταξίδια μου! Στη σχολή μας είχαν μάθει τη φράση ότι ” Μόδα είναι ότι.. δεν είναι μόδα”. Μια φράση με βαθύ νόημα. Αναλύοντας το περισσότερο βλέπουμε ότι η μόδα είναι παντού γύρω μας. Είναι ότι έχει να κάνει με την οικονομία, την ιστορία, την κουλτούρα, την τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική και με πολλά άλλα.., για αυτό και επιλέγω να ταξιδεύω πολύ συχνά και να ανακαλύπτω τον κόσμο. Επενδύοντας στο κομμάτι αυτό, επενδύω στην έμπνευση μου!

2. Υπήρχαν εμπόδια που προέκυψαν στην επιχειρηματική σας διαδρομή και που δεν είχατε αρχικά φανταστεί;,
Πολλά..!!! (μας λέει γελώντας ) Σαν δημιουργός δεν είχα σκεφτεί καθόλου το business κομμάτι. Σε εμάς τους καλλιτέχνες υπάρχει έντονα το αίσθημα του ρομαντισμού οπότε όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το επιχειρηματικό κόσμο, μπορώ να πω πως προσγειώνεσαι λιγάκι απότομα. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Ειδικά όταν ξεκινάς μία επιχείρηση εντελώς μόνος σου από την αρχή. Αν και είχα σαφέστατα τους δικούς μου ανθρώπους, ήθελα να σταθώ μόνη μου στα πόδια μου, έχοντας τους σαν πρότυπο.

3. Πώς μας βλέπουν σαν χώρα στο εξωτερικό; Τι σας λένε οι συνεργάτες σας;
Η αλήθεια είναι πως το επιχειρείν είναι δύσκολο στην Ελλάδα. Αυτό λέω και σε πολλά νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα. Δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε στο παραγωγικό κομμάτι.Πολλές επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας κλείνουν, συγκριτικά με παλιότερα και δεν μπορείς να βρεις εύκολα πρώτες ύλες. Όσον αφορά το εξωτερικό, η αλήθεια είναι πως είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος. Στο εξωτερικό δεν είναι ότι δεν αγαπούν την Ελλάδα απλά επιχειρηματικά, τη βλέπουν λίγο “διαφορετικά” από ότι τη βλέπουμε εμείς. Εγώ ωστόσο θέλω να στηρίζω τη χώρα μου, γιατί και εμένα η χώρα μου με στήριξε, παρότι υπήρξαν φορές που μου ήταν δύσκολο να προχωρήσω.

4. Με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό που υπάρχει σήμερα στην αγορά της μόδας, ποια θα λέγατε πως είναι η «συνταγή» για να ξεχωρίσει και να πετύχει κάποιος;”
Να είσαι πιστός στην ταυτότητα του και σ’ αυτό που είσαι εσύ πραγματικά!”- Ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στην αγορά. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ας προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τον “τίτλο μας” και να επενδύσουμε,  ώστε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό στο ”μέσα μας”.  Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να ανθίσουμε και δημιουργικά.

5. Τι ρόλο παίζουν τα κοινωνικά δίκτυα στην καταξίωση και αναγνωσιμότητα ενός brand και ποια η στρατηγική σου στον συγκεκριμένο τομέα;
Η αλήθεια είναι πως παίζουν τεράστιο ρόλο, καλό και κακό. Το καλό είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να διαφημίζουν αυτό που έχουν, χωρίς να κάνουν μεγάλες επενδύσεις. Παράλληλα βοηθάει στο να επικοινωνήσεις τη δουλειά σου σε ένα ευρύτερο κοινό, το όποιο υπό άλλες συνθήκες δε θα σε γνώριζε. Το κακό κομμάτι από την άλλη είναι ότι επειδή ο κόσμος βομβαρδίζεται συνεχώς από εικόνες, σε καθημερινή βάση του δημιουργείται τεράστιος κορεσμός. Ο κόσμος πλέον έχει γίνει σκληρός κριτής και για να τον εκπλήξεις θα πρέπει να καταβάλεις πολύ περισσότερη ενέργεια. Η στρατηγική που χρησιμοποιούμε εμείς στο συγκεκριμένο τομέα είναι το ίνσταγκραμ, το σάιτ μας, ο έντυπος τύπος σε Ελλάδα και εξωτερικό και σιγά σιγά κάνουμε και τα πρώτα μας βήματα στο tiktok.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη STEFANIA VAIDANI (@stefaniavaidani)

6. Πείτε μας λίγα λόγια για την καμπάνια που “τρέχετε” μαζί με τον Sergio Araujo και το πως προέκυψε η συνεργασία σας.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε λόγω του Κωνσταντίνου Γαλανόπουλου, ο οποίος είναι οικογενειακός μου φίλος και συμπαίκτης του Sergio . Κάποια στιγμή ο Κωνσταντίνος είχε φορέσει ένα πουκάμισο που είχα σχεδιάσει (μαύρο με κρύσταλλα) και το διαφήμισε με έναν τρόπο που μπορώ να πω ότι άντρες άρχισαν σιγά-σιγά να πλησιάσουν τον Brand και να ζητάνε από τη collection μου ρούχα. Έτσι, με διαμεσολάβηση του Κωσταντίνου, ήρθε και η επικοινωνία με τον Sergio Araujo όπου και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μαζί μία συλλογή.

7. Araujo πως αποφάσισες να μεταβείτε από τον κλάδο του ποδοσφαίρου και στο κλάδο της μόδας;

Πάντα μου άρεσε η μόδα, αλλά δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με αυτό μέχρι πρόσφατα . Η ιδέα ξεκίνησε για αρχή με τα ρούχα που μου αρέσει να φορώ στην καθημερινότητα μου και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, δημιουργήσαμε με την Στεφανία την συλλογή .

8. Με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει ένας ποδοσφαιριστής και το αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα του, πως καταφέρετε να ανταπεξέλθετε; και να είναι ένας καλός συνεργάτης / συνέταιρος;
Η αλήθεια είναι ότι το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να ψάχνω τις νέες τάσεις της μόδας , το street style και να ανακαλύπτω τι θα φορούσα εγώ ή τι θα ταίριαζε στον κόσμο.

9. Στεφανία, πώς είναι ο Sergio σαν συνεργάτης;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Είναι άριστος! Και μπορώ να πω ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Παρότι τα προγράμματα μας είναι εντελώς διαφορετικά βρήκαμε τον τρόπο να συγχρονιστούμε και να δημιουργήσουμε. Η συλλογή βγήκε από ομαδική δουλεία. Δεν είναι ότι την έβγαλα εγώ και την παρουσίασα. Είναι κάτι που χτίσαμε μαζί βήμα βήμα και φέρει την ταυτότητα και τον δυο.

10.Μέσα από αυτήν την συνεργασία βλέπουμε το πάντρεμα δύο, λίγο διαφορετικών, κόσμων: της μόδας και του ποδοσφαίρου, που όμως συνυπάρχουν αρμονικά μέσα από την νέα σας κολεξιόν. Ποιο είναι το μήνυμα πίσω από αυτό ;

“Όπως προανέφερα η μόδα είναι παντού!” Μας λέει η Στεφανία και συνεχίζει,..” Θεωρώ πως όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του συνδυασμού, η μόδα και ο αθλητισμός έχουνε πολλά κοινά σημεία για αυτό και η πνοή που θέλαμε να δώσουμε βγήκε αβίαστα σε αυτό το δημιουργικό πάντρεμα.” Ο Araujo συμπληρώνει..” Η μόδα εμπνέεται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των αθλητών για αυτό και η μόδα και το ποδόσφαιρο έχουν αρκετά κοινά. Οι δύο αυτοί κόσμοι βασίζονται στην ιστορία και την κουλτούρα. Στην χώρα που μεγάλωσα , την Αργεντινή , αλλά και στην Ισπανία, οι ποδοσφαιρικές φανέλες είναι τάση και δεν φοριούνται μόνο μέσα στα γήπεδα. Έτσι θελήσαμε να συνδέσουμε την γυναικεία μόδα και όσα σχεδιάζει η Στεφανία, με την ανδρική ένδυση και πιο συγκεκριμένα με το τι φοράει ένας ποδοσφαιριστής.

11. Στεφανία μου, πίσω από το έργο σου και την μεγάλη συνεισφορά σου στο κόσμο της μόδας,..

Έμαθα ότι κρύβεται και ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο όπου σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, προσφέρεις υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μίλησε μας λίγο για αυτό. Γενικώς είναι κάτι το οποίο δεν διαφημίζουμε ιδιαιτέρως. Δεν το χρησιμοποιούμε για λόγους marketing αυτό που κάνουμε. Το φιλανθρωπικό κομμάτι είναι μια καθαρά ολόψυχη ενέργεια. Εμένα πάντα μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενους και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον κόσμο. Γι’ αυτό και γίνεται αυτή η προσφορά . Πέρα από αυτό, προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας και στη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων, όπου το 80% προέρχονται από των χώρο της μόδας διεθνώς. Για εμάς είναι ένας όμορφος τρόπος προσφοράς και συνεισφοράς!

12.Τι συμβουλή θα έδινες στους νέους επιχειρηματίες;
Να μην το βάζουν ποτέ κάτω! Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται αρκετά κλισέ αλλά είναι η αλήθεια. Πραγματικά, δεν είναι εύκολο, αλλά πάντοτε υπάρχει αυτή η ασημένια γραμμή μέσα στο σκοτάδι. Είναι μια δουλειά με πολλές απαιτήσεις που συνδυάζει παραγωγή , επιχειρείν, και δημιουργία και για να μπορέσεις όλα αυτά να τα παντρέψεις, χάνεις ένα κομμάτι του ρομαντισμού σου. Σημαντικό κομμάτι λοιπόν είναι να επενδύεις συνεχώς στη δουλειά σου και την ταυτότητα σου!

Διάβασε περισσότερες Συνεντεύξεις του Bussines Voice: εδώ!

Keywords
Αναζητήσεις
stefania-vaidani-kai-sergio-araujo-otan-i-moda-pantrevetai-me-to-podosfairo.htm
Τυχαία Θέματα