Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ παρουσιάζει σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

13:36 26/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη στις 18:00, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στην κορυφή των κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι η εξαγγελία για αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της

τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός έχει επίσης εξαγγείλει, μείωση των φόρων, αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027 και μείωση των έμμεσων φόρων εφόσον εξασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η βασική εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών, που κοστολογούνται περί το 1 δισ. ευρώ θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το 2024.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα