Τραγωδία στα Τέμπη: Φόβοι για 50 αγνοούμενους – Στους 1300 βαθμούς η θερμοκρασία στα μοιραία βαγόνια

15:22 1/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και κάνουν λόγο για 50 αγνοούμενους. 

Συγκεκριμένα, κι ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει επισήμως τους 40, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται υπολογίζεται κοντά στους 50, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος τους.

Άλλωστε, όπως περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι – εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία

ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι».

Όπως είναι λογικό, η κατάσταση στο σημείο θυμίζει αρχαία τραγωδία, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια των τρένων για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων. Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, συγκλονιστικές είναι οι στιγμές στα νοσοκομεία της περιοχής, με τους συγγενείς των νεκρών να καλούνται να αναγνωρίσουν τα άψυχα σώματα των δικών τους ανθρώπων. 

Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, καθώς και η ειδική μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Από τις ανθρώπινες ιστορίες που ξεχωρίζουν, εκείνη των τριών νεαρών κοριτσιών τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στους 40 νεκρούς του δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο δίδυμες αδελφές και την πρώτη τους ξαδέρφη. Τα κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζαν, καθώς είχαν βρεθεί στα Τρίκαλα για τον εορτασμό των αποκριών.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα