Υποχρεωτικό το POS σε λαϊκές και πανηγύρια από 1η Ιανουαρίου 2024

Μετά από απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, το μέτρο της υποχρεωτικής εγκατάστασης POS επεκτείνεται από 1η Ιανουαρίου του 2024 σε 35 νέες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ιδιοκτήτες ταξί, χρηματιστηριακοί σύμβουλοι, κτηματομεσίτες, παραγωγοί λαϊκών αγορών και πωλητές σε πανηγύρια, ιδιοκτήτες περιπτέρων, ψιλικών, παντοπωλείων, μεσίτες και ασφαλιστικοί πράκτορες στις αγοραπωλησίες ακινήτων, γραφεία ευρέσεως εργασίας, θέατρα, κινηματογράφοι,

συναυλίες, τραγουδιστές, μουσικά συγκροτήματα, χορευτές, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΙΕΚ

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά», καθώς θα φτάνουν ακόμα και στα 1.500 ευρώ.

Παράλληλα οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, να έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών, εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση με τα POS. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο μέτρο εμπίπτουν 356.000 εταιρίες.

Η Αρχή εκτιμά πως με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ο έλεγχος θα είναι ακόμη πιο εύκολος και ουσιαστικός, καθώς σε πραγματικό χρόνο οι ελεγκτές θα μπορούν να βλέπουν χρεώσεις στα τερματικά μηχανήματα, εισπράξεις στην ταμειακή και εισροές στον τραπεζικό λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένα τα αυτόματα μηχανήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
ypochreotiko-to-pos-se-laikes-kai-panigyria-apo-1i-ianouariou-2024.htm
Τυχαία Θέματα