46χρονος δολοφόνησε τρεις μουσουλμάνους φοιτητές

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Καρολίνας συνέλαβαν σήμερα έναν άνδρα που κατηγορείται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης σκότωσε τρεις μουσουλμάνους φοιτητές —όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας— στην πανεπιστημιούπολη του Τσάπελ Χιλ.

Ο δράστης, που ονομάζεται Κρεγκ Στίβεν Χικς και είναι 46 ετών, κρατείται στη φυλακή της κομητείας Ντέραμ. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διευκρινίσει τα κίνητρα της τριπλής δολοφονίας.

Τα τρία θύματα είναι ο Ντία Σάντι Μπαρακάτ,23 ετών, η σύζυγός του
Γιούσορ Άμπου-Σάλια, 21 ετών και η αδελφή της, η Ράζαν Αμπου Σάλια, 19 ετών, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδαThe Chapel Hill News and Observer. Ο Χικς παραδόθηκε μόνος του στις αρχές λίγο μετά τη δολοφονία των τριών νέων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ντία Μπαρακάτ φοιτούσε στην οδοντιατρική σχολή του περίφημου πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο φοιτούσε και η 19χρον Ράζαν ενώ η σύζυγός του επρόκειτο να ξεκινήσει τις σπουδές της το προσεχές εξάμηνο.

Σε φωτογραφίες τους που αναρτήθηκαν σε μια σελίδα στο Facebook οι δύο αδελφές έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλες. Στο δικό του "τοίχο", στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κρεγκ Στίβεν Χικς εμφανίζεται ωςπεπεισμένος "άθεος" και φέρεται να δηλώνει:

"Αν λάβουμε υπόψη την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η θρησκεία σας στον κόσμο, θα έλεγα ότι όχι μόνο έχω το δικαίωμα αλλά έχω και το καθήκον να την χλευάζω".

Αναφέρεται ωστόσο στις θρησκείες στο σύνολό τους, χωρίς να βάζει στο στόχαστρο κάποια συγκεκριμένη.

Παραθέτει επίσης κάποιες "σκέψεις" του για τον Θεό και τις θρησκείες: "Οι Θεοί είναι πολύ εύθραυστοι, μπορείς να τους σκοτώσεις με μια πρέζα επιστήμης ή με μια δόση λογικής" και "Εάν όλες οι θρησκείες διδάσκουν την ειρήνη, τότε γιατί καμία θρησκεία δεν κατάφερε να την επιβάλει στον κόσμο;".

Το θέμα της δολοφονίας δεν καλύφθηκε διεξοδικά στα μεγαλύτερα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, πράγμα που οδήγησε σε μία σειρά σχετικών – οργισμένων- αναφορών και καταγγελιών σε κοινωνικά δίκτυα όπως το twitter που έκαναν λόγο για διάκριση θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CNN δεν είχε καν αναφέρει το γεγονός μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, ούτε καν στο λογαριασμό του στο twitter που αποσκοπεί στην σύντομη αλλά έκτακτη διάδοση ειδήσεων. Για πολλούς μουσουλμάνους το συμβάν μπορεί να ειδωθεί και ως μία υπενθύμισης της αύξησης της ισλαμοφοβίας στον δυτικό κόσμο μετά το περιστατικό του Charlie Hebdo, ισλαμοφοβία που επικουρείται από την ελλιπή κάλυψη των μέσω σε περιστατικά όπως το χθεσινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα