5 ταινίες για να δείτε τον Ιανουάριο


1. American Hustle/Οδηγός Διαπλοκής: Κάποιοι Εξαπατούν για το Σεβασμό. Κάποιοι Εξαπατούν για την Αγάπη. Άλλοι Εξαπατούν για την Αλήθεια. Όλοι όμως Εξαπατούμε για την Επιβίωση. Ένα από τα καλύτερα καστ σε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η ταινία θα βρεθεί στα Όσκαρ με πολλές υποψηφιότητες ενώ πήρε και βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου και β’ γυναικείου ρόλου από τους κριτικούς της Νέας Υόρκης. Με τους Τζένιφερ Λόρενς, Κρίστιαν
Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ, Μπράντλεϊ Κούπερ. Η ταινία είναι τοποθετημένη στο σαγηνευτικό κόσμο ενός από τα πλέον παράξενα σκάνδαλα της δεκαετίας του ’70, αφηγείται την ιστορία του πανέξυπνου απατεώνα Ίρβιν Ρόζενφελντ (Κρίστιαν Μπέιλ), ο οποίος μαζί με την εξίσου γοητευτική και πανούργα συνεταίρο του Σίντνεϊ Πρόσερ (Έιμι Άνταμς), αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν αχαλίνωτο πράκτορα του FBI, τον Ρίτσι ΝτιΜάσιο (Μπράντλεϊ Κούπερ) για να παγιδεύσουν άλλους απατεώνες, μαφιόζους και πολιτικούς, που επιδιδόταν σε μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες. Τι γίνεται όμως όταν η απρόβλεπτη σύζυγος τού Ίρβινγκ, Ρόζαλιν (Τζένιφερ Λόρενς) ανατρέπει τα πάντα; Η ταινία ήδη προβάλλεται, μην τη χάσετε και προσέξτε μην εξαπατηθείτε!!

2. Inside Llewyn Davis: Λίγα θα πούμε...σενάριο και σκηνοθεσία Ίθαν και Τζόελ Κοέν! Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σου πολυαρέσει η φόλκ μουσική, λίγο θα ψιλοβαρεθείς αλλά παρόλα αυτά η ταινία είναι πραγματικά πολύ καλή. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού μουσικού, προερχόμενου από μικρομεσαία οικογένεια του Κουίνς, που προσπαθεί να γίνει γνωστός την εποχή της αναβίωσης της φολκ μουσικής, στη Νέα Υόρκη του 1961. Μόνη παρέα η γάτα ενός φίλου του, απένταρος, άσημος, χωρίς σπίτι και δουλεία. Τελικά θα απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα της ταινίας; Υπάρχει τελικά Θεία Δίκη;

3. Πέμπτη και 12: Ένα θα σας πω...ετοιμαστείτε για πολύ γέλιο σε μια ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση με το πιο αστείο καστ. Με τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Χριστίνα Τσάφου, Πέτρο Μπουσουλόπουλο και πολλοί άλλοι guest και όχι μόνο Σμαράγδα Καρύδη, Κώστας Βουτσάς. Ο Ευτύχης (Θανάσης Τσαλταμπάσης) είναι πραγματικά…άτυχος! Δεν του κάθεται τίποτα. Πάει για το καλό και πάντα, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται μπλεγμένος. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να βρει γυναίκα και, όπως όλοι μας, δυσκολεύεται να βρει δουλειά. Μία ημέρα, πάνω στην απόγνωσή του, θα συναντήσει έναν άστεγο και θα ακολουθήσει τις συμβουλές του. Ως δια μαγείας θα βρει δουλειά η οποία όμως θα τον οδηγήσει πάνω στον …επικίνδυνα διαπλεκόμενο Δημοσθένη Χατζηνικολή (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Το ζευγάρι θα κάνει ένα πάρτυ για την κόρη του, και εκεί οι μάσκες θα πέσουν…για όλους!

4. The Wolf of Wall Street: Και μπορεί η ταινία να βγήκε στα τέλη του Δεκέμβρη παρολ' αυτά αξίζει να την δείτε μέσα στον Ιανουάριο. Εντάξει, δεν λέω ότι είναι το αριστούργημα της χρονιάς αλλά πλέον πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο DiCaprio είναι μεγάλος ηθοποιός ενώ μπορεί επιτέλους να πάρει και το πρώτο του Όσκαρ!! Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Ο Λύκος της Wall Street», ακολουθεί την εξωπραγματική άνοδο, τη γεμάτη απολαύσεις ζωή του, αλλά και την πτώση του Τζόρνταν Μπέλφορντ, του χρηματιστή από τη Νέα Υόρκη, που έκανε μια περιουσία εξαπατώντας επενδυτές. Με μια παράλογη περιουσία στα χέρια του, από πολύ νεαρή ηλικία, τη διοχέτευσε όλη σε μια ατελείωτη σειρά από αφροδισιακά: γυναίκες, κοκαΐνη, αυτοκίνητα, στην πανέμορφη σύζυγο του, και σε μια ζωή χωρίς όρια. «Το όνομα μου είναι Τζόρνταν Μπέλφορντ. Όταν έκλεισα τα 26, έβγαζα 49 εκατομμύρια δολλάρια, που με τσάντιζε πραγματικά, γιατί ήταν κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολλάρια την εβδομάδα.» Και εγώ νευριάζω που έχω 50 ευρώ για την βδομάδα... τι να πεις...!

5. Grudge Match/Επιστροφή στο Ρινγκ : Και ποιος δεν θέλει να δει τον υποψήφιο για Όσκαρ Σιλβέστερ Σταλόνε (Χένρι "Ρέιζορ" Σάρπ) και τον βραβευμένο με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Μπίλυ "Δε Κιντ" ΜακΝτόνεν), να υποδύονται δύο τοπικούς μποξέρ του Πίτσμπουργκ που "βγήκαν" στο προσκήνιο λόγω του έντονου ανταγωνισμού τους. Και οι δύο είχαν σημειώσει μία νίκη εναντίον του άλλου κατά τη διάρκεια της ακμής τους αλλά το 1983, την παραμονή του τρίτου τους αγώνα, ο Ρέιζορ ανακοινώνει ξαφνικά την απόσυρση του, αρνούμενος να δώσει εξηγήσεις. Έδωσε όμως μια γροθιά νoκ-άουτ στις καριέρες και των δύο. 30 χρόνια αργότερα, πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολλά κέρδη, ο Ντάντε Σλέιτ Τζούνιορ αποφασίζει να τους κάνει μια πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν: να ξαναμπούν στον αγωνιστικό χώρο και να τακτοποιήσουν "τη βεντέτα" μια για πάντα. Και κάπου εκεί μπαίνουν και τα social-media κάνοντας αυτή την κωμωδία ένα γεγονός must-see!!
Θοδωρής Χρυσομαλλίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα