Race for the Cure 2013

Με το σύνθημα "Τρέχουμε πιο γρήγορα...από την σκιά του" διοργανώνεται στην χώρα μας, για 5η συνεχή χρονιά, ο αγώνας δρόμου ενάντια στο καρκίνο του μαστού!
Ο μαραθώνιος αποτελεί την μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας λάβει χώρα σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen to 1983 ενώ μέσω του πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού "Άλμα Ζωής", έκανε το πέρασμά του στην Ελλάδα το 2009.
Πρόκειται για έναν μαραθώνιο
στον οποίο μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε ατομικά, είτε ως μέλος μίας ομάδας (ατομικής πρωτοβουλίας, εκπαιδευτικού ιδρύματος, δήμου κτλ). Η διαδρομή χωρίζεται σε 2 κατηγορίες αυτή του αγώνα δρόμου 5 χλμ και αυτή του περιπάτου των 2 χλμ, ενώ η εγγραφή κοστίζει 5€ το άτομο ή 7€ με τσιπ χρονομέτρησης.
H ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού είναι άκρως απαραίτητη στο γυναικείο φύλο, ιδιαίτερα όταν οι στατιστικές της Αμερικάνικης Αντικαρκινικής Εταιρείας για το 2013, δείχνει ότι αναμένονται 39.620 θάνατοι από τη νόσο. Παραταύτα η πρόληψη είναι το κλειδί της αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου. Οι παράγοντες ανάπτυξης καρκίνου είναι πολλοί και ποικίλουν, η πρόληψη όμως είναι μία και μοναδική εξέταση, η μαστογραφία.
Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τις γυναίκες κάθε ηλικίας αλλά και τους άνδρες. Φυσικά και είναι εφικτό ένας άνδρας να αναπτύξει τη νόσο, παρόλο που είναι σπάνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το 2013, αναμένονται 410 θάνατοι στο ανδρικό πληθυσμό από καρκίνο το μαστού, ενώ οι περιπτώσεις νόσου τις 2.240.
Το ραντεβού για να δώσουμε το μήνυμά μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού έχει δοθεί για τις 29 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο στις 11 π.μ.! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε:την σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook : https://www.facebook.com/events/147357982139694/την σελίδα του συλλόγου " Ἀλμα Ζωής" στο Facebook : https://www.facebook.com/almazoisτην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου : http://www.almazois.gr/

Αναστασία Νικηταρά fb.com/AnastasiaNikitara94
mail: anikitara12@hotmail.com
Νάσια Κέκελου www.facebook.com/7atha
mail: kekelou@oultook.com
Keywords
Τυχαία Θέματα