ΑΠΘ | Κατάληψη στη Φιλοσοφική

Κατάληψη στη Φιλοσοφική πραγματοποιείται από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας. Οι φοιτητές αντιδρούν στην εξωτερική αξιολόγηση στη σχολή τους. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι και τις 22/12.

Δείτε το κείμενο της κατάληψης:Στη βάση των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ των ΓΕΝΙΚΏΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ 8/10, 16/10, 22/10 ΚΑΙ 12/11 η σχολή θα βρίσκεται υπό ΚΑΤΑΛΗΨΗ από τις 17 έως τις 22 Δεκέμβρη λόγω της εξωτερικής αξιολόγησης. Η εξωτερική αξιολόγηση, μια διαδικασία που πραγματώνεται από εξωτερικούς αξιολογητές και με κριτήρια στη βάση του αγγλοσαξονικού τύπου πανεπιστημίων, έρχεται παρά το πρόσημο
της αξιοκρατίας, της βελτίωσης και της προόδου του Τμήματός μας να σημάνει το πρώτο βήμα για σκληρές αλλαγές που σχετίζονται στενά με το πρόγραμμα σπουδών μας, την εκπαιδευτική διαδικασία, τους ρυθμούς σπουδών μας, τα πτυχία, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και μια σειρά πραγμάτων που θα προκύψουν από μια επικείμενη και πιθανή συγχώνευση των τμημάτων της φιλοσοφικής, τη συγκρότηση και επιβολή εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας. Τα παραπάνω μπορεί να μας φαντάζουν άγνωστα, μακρινά ή κι απίθανα μιας και αυτά σχεδόν ποτέ δεν εκφράζονται εντός των φοιτητικών αμφιθεάτρων από τους ίδιους τους καθηγητές μ' έναν επίσημο τρόπο. Ακόμα όμως κι όταν αυτό συμβαίνει η προσέγγισή τους είναι πραγματικά στρεβλή κι αποκομμένη από το ζήτημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Στη βάση λοιπόν των σημαντικών αλλαγών που η διαδικασία της εξωτερικής αξιολόγησης φέρνει (προφανώς δεν πρόκειται για αλλαγές στις κρύες αίθουσες της φιλοσοφικής, στα σπουδαστήρια, στους καθηγητές και στα πτυχία μας προς μια καλύτερη κατεύθυνση) αλλά και στη βάση του μυστικοπαθούς και ύποπτου χαρακτήρα της (κρυφές συνελεύσεις τμήματος καθηγητών για την αξιολόγηση, ελλιπής ενημέρωση προς τους φοιτητές, απειλές προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές για τη στάση που αυτοί θα κρατήσουν και την εικόνα που θα δώσουν) το μπλοκάρισμά της είναι κρίσιμο. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GROUP, ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΧΩΡΑ... ΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΩΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ... Υ.Γ. Η διαδικασία της αξιολογησης λαμβάνει χώρα κυρίαρχα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ. Ραντεβού αύριο στις 8:00 στην εισοδο της σχολης για την υλοποίηση της απόφασης με τη στήριξη των υπολοιπων τμημάτων που επίσης αξιολογούνται (γερμανικό και αγγλικό)"
Keywords
Τυχαία Θέματα