Το σχέδιο «Αθηνά» που κλείνει ΑΕΙ και ΤΕΙ σε εφαρμογή από 2013-2014

Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε χθες στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ σχετικά με το Ν.4009/2011 καθώς και το σχέδιο «Αθηνά» του εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, μέσα στον Αύγουστο θα γίνει η ανασυγκρότηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) η οποία θα κάνει την καταγραφή των προβλημάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι συζητήσεις με όλες τις πλευρές βάσει των κριτηρίων που θα θεσπιστούν και μέχρι το τέλος του χρόνου, με συνοπτικές διαδικασίες θα ληφθούν οι αποφάσεις από το υπουργείο.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα, γίνεται αναφορά σε κάποια από τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις, συνενώσεις αλλά και το κλείσιμο τμημάτων από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», πρώτα στη λίστα του σχεδίου «Αθηνά» είναι Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Μακεδονίας, της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης στο στόχαστρο είναι τμήματα που ιδρύθηκαν πρόσφατα και που δεν προτιμούνται από τους υποψήφιους φοιτητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα