Η λίστα της ΚΑΕ...

Την περίπτωση του Γκιστ, ο οποίος αποχωρεί από την Φενέρμπαχτσε εξετάζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Λάσμε, Σίμονς και...Πελεκάνου...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η Πράσινη» στην κορυφή της λίστας του Τριφυλλιού φιγουράρει το όνομα του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικάνος αποχωρεί από την Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκός
βλέπει ζεστά την περίπτωσή του. Κατά το δημοσίευμα, ο 26χρονος άσσος διαθέτει τα χαρακτηριστικά που αναζητεί ο Αργύρης Πεδουλάκης για τις θέσεις στην «ρακέτα», καθώς παρά τα 206 εκατοστά του είναι πολύ γρήγορος, διαθέτει δύναμη και οι αλτικές του ικανότητες είναι το μεγάλο του «όπλο», με τους ανθρώπους της ΚΑΕ να πιστεύουν ότι θα κάνει καλό δίδυμο με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ιταλική Μπιέλα, την ρώσικη Λοκομοτίβ Κούρμπαν, την Παρτιζάν και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις και μία εξ αυτών είναι του Στεφάν Λάσμε. Πρόκειται για τον 30χρονο πίβοτ από την Γκαμπόν που έκανε καλή σαιζόν με την Παρτιζάν Βελιγραδίου την περίοδο 2008-2009, έχοντας 10,6 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,5 τάπα σε 26 λεπτά συμμετοχής στο ενεργητικό του.

Η καλή του παρουσία στην Παρτιζάν τον οδήγησε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου ο Λάσμε, ωστόσο, δεν είχε ανάλογους αριθμούς: 6,5 πόντοι, 4,4 ριμπάουντ, 1,4 τάπα και 1 κλέψιμο σε 18,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσον όρο.

Το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, αλλά ένα πρόβλημα με την «πράσινη» κάρτα χάλασε τη μεταγραφή, με αποτέλεσμα να περιπλανηθεί στις ΗΠΑ και να κλείσει την περίοδο 2010-11 στο NBDL.

Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε στην ισπανική Ομπραντόιρο, όπου είχε καλή παρουσία καταγράφοντας 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και σχεδόν δύο τάπες (1,9) σε 28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσον όρο.
Δύο ακόμη ονόματα ακούστηκαν για το Τριφύλλι, αυτά των Σέντρικ Σίμονς και Μιχάλη Πελεκάνου. Ο πρώτος είναι 26 ετών. 2,06 μ. και την περίοδο 2010-11 είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Καβάλας. Διαθέτει και βουλγαρικό διαβατήριο, άρα πιάνει θέση κοινοτικού.

Ο Πελεκάνος βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα, αφού έχει μείνει ελεύθερος από τον Ο.Σ.Φ.Π. Ο 31χρονος φόργουορντ δεν αποτελεί προτεραιότητα, αλλά ίσως να είναι μια προσθήκη για να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο της ομάδας μετά τις αποχωρήσεις όλων των ελλήνων παιχτών, πλην του Διαμαντίδη, του Τσαρτσαρή και του Ζούμπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα