Καραγκούνης: Η... τριπλή όψη του νομίσματος

Το συναίσθημα, η ψυχρή αγωνιστική-οικονομική λογική και η πίεση των media...
Ο Γιώργος Καραγκούνης μπαίνει στη Ριζούπολη. Το κλίμα φιλικό και ο ΟΣΦΠ διδάσκει ήθος...«Ο Παναθηναϊκός τρώει τα παιδιά του». Η φράση που αναδεικνύει μεν την πραγματικότητα των τελευταίων ετών, χρησιμοποιείται δε επιλεκτικά, και μόνο όταν συμφέρει συγκεκριμένους μιντιακούς οργανισμούς. Γιατί
μπορεί παιδί της Παιανίας να είναι ο 35χρονος Γιώργος Καραγκούνης, όμως άλλο τόσο είναι ο 22χρονος Σωτήρης Νίνης, ο οποίος αποχώρησε ελεύθερος ενώ είχε να δώσει πάρα πολλά, αφού πρώτα του προτάθηκε συμβόλαιο που αγγίζει περίπου το 1/3 όσων λαμβάνει ετησίως ο Λουκάς Βύντρα!

Η λογική έχει χαθεί προ πολλού εξάλλου στον Παναθηναϊκό...

Η αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη -όπως προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω όσα συμβαίνουν- έχει τρεις όψεις. Η μία αφορά το συναισθηματικό κομμάτι. Η άλλη το ψυχρό αγωνιστικό – οικονομικό. Η τρίτη όψη δείχνει το σάπιο σύστημα των ΜΜΕ που παλεύει και βρίσκει αφορμές για να δημιουργεί προβλήματα.

Συναισθηματικά, λίγοι δεν θα ήθελαν να κρεμάσει τη φανέλα του στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Καραγκούνης. Έχει δώσει πολλά στο Τριφύλλι. Έχει ματώσει, έχει ξεπεράσει τη φύση αγωνιζόμενος με πρόβλημα στους χιαστούς στο Καμπ Νόου, έχει βάλει γκολάρες που θα μείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες των φιλάθλων. Και κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό. Είναι από τους λίγους, ίσως ο μόνος, που δεν «κώλωσε» να πει τα πράγματα με το όνομά τους για όσα ντροπιαστικά συναίβησαν στη Ριζούπολη. Μέχρι και την πρόσληψη του υπεύθυνου ασφαλείας Γιάννη Τσιρώνη από τον Ολυμπιακό ανέφερε, σε τηλεοπτική συνέντευξη. Όσον αφορά τους τίτλους ήταν άτυχος, αφού η διοίκηση Βαρδινογιάννη άφησε ελεύθερη την παράγκα να αλωνίζει.

Δυστυχώς, όμως, τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εν έτει 2012, δεν επιτρέπουν να λειτουργεί η ομάδα με βάση το συναίσθημα. Τα 200 – 300.000 ευρώ που θα ήταν το συμβόλαιό του είναι ποσό απαγορευτικό, όταν μιλάμε για παίχτη που δεν υπολογίζει ο προπονητής. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει δείξει πως θεωρεί ότι ο Καραγκούνης δε «χωράει» στη γρήγορη ομάδα που θέλει να χτίσει. Και η ψυχρή αλήθεια είναι πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από την τελευταία φορά που ο «Κάρα» πραγματοποίησε μία γεμάτη, καλή χρονιά με το Τριφύλλι στο στήθος. Μεμονωμένα καλά ματς πολλά. Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει πως με τα χρήματα αυτά μπορεί να αποκτηθεί παίχτης που θα προσφέρει περισσότερα ή τουλάχιστον να δαπανηθούν για να καλυφθεί το ποσό που χωρίζει τον Παναθηναϊκό από τον Κουίνσι Οβούσου.

Υπάρχει και το επικοινωνιακό κομμάτι. Εκεί ο μεγάλος χαμένος είναι ένας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που όπως φαίνεται έχει αποκτήσει... εχθρούς που του την έχουν στημένη στη γωνία, έτοιμοι να τον κατασπαράξουν, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Η απλή λογική που θέλει τον τεχνικό να είναι ο μόνος που έχει λόγο για το ρόστερ της ομάδας, είναι μαθηματικά για δύσκολους λύτες για γνωστούς αρθρογράφους που πρώτα λειτουργούν ως... προνητές – ξερόλε
Keywords
Τυχαία Θέματα