Πού... κρύβεται ο οικονομικός έλεγχος του Ερασιτέχνη;

Όσο παίκτες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου πεινάνε (κυριολεκτικά), ο οικονομικός έλεγχος του Ερασιτέχνη παραμένει υπόσχεση και όχι πράξη…
Για να ζήσει ξανά στιγμές δόξας ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα στηριχτεί στις ακαδημίες του και στην σταδιακή οικονομική εξυγίανση, η οποία ωστόσο για να έρθει πρέπει πρώτα να γίνει λογιστικός έλεγχος στον Ερασιτέχνη!Ένας ηλικιωμένος παράγοντας, ο Αχιλλέας
Μακρόπουλος, παλεύει σαν έφηβος για να μη βουλιάξει το καράβι. Στο πλάι του, οι οργανωμένοι οπαδοί, πιστοί στρατιώτες του Παναθηναϊκού, κρατούν με καθημερινές μάχες όρθιο τον Ερασιτέχνη που ψυχοραγεί οικονομικά και αγωνιστικά.

«Πού είναι όμως οι υπόλοιποι Παναθηναϊκάρες; Πού είναι οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που είχαν στα χέρια τους τόσα χρόνια τις τύχες του Α.Ο; Πού είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος που υπήρξε πρωταθλητής του Τριφυλλιού για δύο σχεδόν δεκαετίες; Πού είναι οι υπόλοιποι παράγοντες που αγαπάνε τον Σύλλογο; Πού είναι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος που έφυγε με άκομψο τρόπο από το βόλλεϋ;».

Είναι λογικό αρκετοί φίλαθλοι να αναρωτιούνται τα παραπάνω και να μην βρίσκουν απαντήσεις.
Οι ερωτήσεις όμως που καίνε είναι άλλες… Ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα. Όταν και εάν λυθούν τα παρακάτω ερωτήματα, τότε μπορούμε να ασχοληθούμε και με τους εξαφανισμένους «Παναθηναϊκάρες».

1) Πόσα χρήματα χρωστάει ο Ερασιτέχνης και σε ποιους τα χρωστάει; Όχι αόριστα νούμερα του «αέρα», αλλά απαντήσεις που μπορούν να προκύψουν μόνο με έναν σοβαρό και ενδελεχή έλεγχο στα βιβλία και στα μπλοκάκια του Α.Ο.

2) Ποιες διοικήσεις έχουν την ευθύνη των χρεών; Από ποια περίοδο ξεκινάει να έχει χρέη ο Παναθηναϊκός; Δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε μία ημέρα τα χρέη, αλλά με κάποιον τρόπο που αν δεν γίνει οικονομικός έλεγχος στον Ερασιτέχνη, απλώς θα πλανάται ένα μυστήριο στην ατμόσφαιρα.

3) Γιατί δεν γίνεται εδώ και τόσα χρόνια ο οικονομικός έλεγχος; Οι πιο καχύποπτοι έχουν αρχίσει και σκέφτονται συνωμοσίες και πιέσεις προς τις τελευταίες διοικήσεις.

Εξάλλου υπάρχουν παράγοντες που έχουν δεσμευτεί πως θα καλύψουν από την τσέπη τους το όποιο κόστος στοιχίσει ο έλεγχος, οπότε δικαιολογίες... δεν υπάρχουν!

4) Υπάρχει η περίπτωση ο Παναθηναϊκός να χρωστάει μέχρι και σε Παναθηναϊκούς παράγοντες; Σε παράγοντες που έδιναν χρήματα στο παρελθόν με… ταμειακή διευκόλυνση, δηλαδή με δάνειο;

5) Υπάρχει παράγοντας (ποδοσφαίρου) που στο πρόσφατο παρελθόν έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ατομικό άθλημα που δεν είχε ούτε καν φαρμακείο στον χώρο προπόνησης, και που τα χρήματα αυτά κατέληξαν τελικά σε άλλο σπορ, ομαδικό;

Όταν και αν ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος στα βιβλία και στα μπλοκάκια του Ερασιτέχνη τότε μπορούμε να μιλήσουμε για «Παναθηναϊκάρες». Μέχρι τότε κανείς δεν θα γνωρίζει πόσα εκατομμύρια ευρώ και σε ποιους χρωστάει το Τριφύλλι. Μέχρι τότε οι όποιες επενδύσεις στα τμήματα ή οι διευκολύνσεις για την σταδιακή οικονομική εξυγίανση θα είναι απλώς οι εξαιρέσεις.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα