«Προδότης» από αντίδραση και επειδή έκανε περικοπές ο Ζάετς

Τι λέει στην αυτοβιογραφία του ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος ρίχνει τις ευθύνες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη χωρίς να την κατονομάζει! Ούτε κουβέντα στην προδημοσίευση για τη ζούγκλα της Ριζούπολης και για τα χρόνια της Παράγκας.
Ο Νικοπολίδης βγαίνει για ζέσταμα στη «Ριζούπολη»Προδημοσίευση της αυτοβιογραφίας του Αντώνη Νικοπολίδη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στη συγκεκριμένη προδημοσίευση αναφέρονται αποσπάσματα από τα όσα γράφονται για τον πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού
που μετακόμισε το 2004 στον ΟΣΦΠ στον θρίαμβο του Euro 2004, στη γνωριμία του με τη σύζυγό του, στο πρώτο παιχνίδι του στην Αρτα και στην επιστροφή του στη Λεωφόρο ως αντίπαλος. Στην προδημοσίευση αποσπασμάτων από το βιβλίο, δεν γίνεται ούτε νύξη στα έκτροπα της Ριζούπολης, ή στα χρόνια της Παράγκας...

«Εκείνη την εποχή δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερόταν για μένα. Και επειδή ήμουν αρκετά μεγάλος, αλλά και γιατί προερχόμουν από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο τον θεωρούσαν και κατώτερο. Είχα αποφασίσει να μείνω και με 500.000 ευρώ.
Ομως, εκείνη τη μέρα όλη τη συζήτηση την έκανε ο Ζάετς. Aυτός είχε τον τελευταίο λόγο στα συμβόλαια και τις μεταγραφές. Η πρότασή του ήταν 250.000 για τετραετές συμβόλαιο. Μου είπε ότι η ομάδα είχε χρέη και δεν μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη προσφορά. Πιθανόν γιατί είχε υπόψη του κάποιον άλλον τερματοφύλακα με αυτά τα χρήματα και θεωρούσε πως είναι προτιμότερο να έχει δύο τερματοφύλακες με 500.000. Αυτή ήταν η δουλειά του, να μειώσει τα κόστη.
Ο Ζάετς, μάλιστα, μου είπε ότι θα ήμουν ελεύθερος να φύγω για ομάδα του εξωτερικού οποιαδήποτε στιγμή έβρισκα ομάδα στη διάρκεια του συμβολαίου μου, το οποίο μπορούσα να το πάρω σπίτι. Αρκεί να υπέγραφα ένα χαρτί που να έλεγε ότι δεν θα πήγαινα σε καμία άλλη ελληνική ομάδα. Αυτή η συμπεριφορά με ενόχλησε.
Ημουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο. Ετσι, επέμεινα στην αρχική μου θέση, από πείσμα και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Βέβαια, η ανακοίνωση που μοίρασε μετά η ΠΑΕ έλεγε ότι η πρόταση ήταν τριετές συμβόλαιο με 4οο.οοο τον χρόνο και το δικαίωμα να μείνω ελεύθερος αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό».
Ετσι για το οικονομικό κομμάτι του «διωγμού» του από τον Παναθηναϊκό, ο Νικοπολίδης ουσιαστικά ρίχνει την ευθύνη στον κροάτη τεχνικό διευθυντή Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της ομάδας και για να τα φέρει εις πέρας με το μπάτζετ που έδινε ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Θυμίζουμε, ότι το καλοκαίρι που ακολούθησε τη χρονιά του νταμπλ του Παναθηναϊκού το 2004, όταν και έληγε το συμβόλαιο του διεθνούς τερματοφύλακα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μεταγραφές συνολικού κόστους 250.000 ευρώ, ποσό που δόθηκε για τον Σρνταν Αντριτς (150.000 ευρώ) και τον Ντουμίτρου Μίτου (100.000 ευρώ) που προήρθαν από ομάδες της πατρίδας του Ζάετς, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Χάιντουκ Σπλιτ. Ως ελεύθεροι είχαν αποκτηθεί επίσης οι Γκαλίνοβιτς, Εμπέντε, Λεοντίου, Ραγκουέλ και Μπικοφσκι, παίκτες που μαζί με τους
Keywords
Αναζητήσεις
νικοπολιδης προδοτης, ζαετς για νικοπολιδη
Τυχαία Θέματα