Το ασύλληπτο ψαλιδάκι του «Στρατηγού» και δύο συμπτώσεις (vid)

Το φανταστικό ψαλιδάκι του Μίμη Δομάζου κόντρα στον Ολυμπιακό (17/3 1974), η εξέλιξη του αγώνα και οι δύο συμπτώσεις του Στρατηγού...
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περίοδο 1973-74 (εξαιτίας και διαιτητικών… λαθών – θα τα δούμε αναλυτικά άλλη στιγμή), όμως έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δεν έχασε σε κανένα ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» του Φέρεντς Πούσκας έδωσαν τρία συνεχόμενα
ντέρμπι με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (4η, 5η, 6η αγωνιστική) και δεν έχασαν καμία φορά. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Την 23η αγωνιστική, σαν σήμερα, στις 17 Μαρτίου του 1974, ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι έληξε ισόπαλο 1-1.

Το GreenZone σκαλίζει το αρχείο του και θυμάται την εξέλιξη του αγώνα:

Η απόκρουση του ΟικονομόπουλουΟι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά πανηγύρισαν το γκολ του Υβ Τριαντάφυλλου στο 50΄. Στο 65΄ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους «πράσινους». Ο Τάκης Οικονομόπουλος, το «πουλί» όπως ήταν το παρατσούκλι του λόγω των εντυπωσιακών εκτινάξεών του, απέκρουσε και στέρησε από τον ΟΣΦΠ το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι «άνοιξε» και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες (ο Δομάζος θα μπορούσε να ισοφαρίσει και στο 81΄, αν ήταν λίγο πιο τυχερός). Τελικά τα κατάφερε, δύο λεπτά αργότερα, στο 83΄ με εκπληκτικό τρόπο...

«Το τέρμα της ισοφαρίσεως ήταν υπέροχο. Ο Δημητρίου εξετέλεσε πλάγιο άουτ από δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού. Ο προωθημένος Γονιός κέρδισε με υπερένταση κεφαλιά, γυρίζοντας τη σφαίρα πίσω. Δύο μέτρα έξω από τη γραμμή της μικρής περιοχής, ο Δομάζος με αστραπιαίο μονοκόμματο ανάποδο ψαλίδι άφησε κατάπληκτο τον Πουπάκη», γράφει ο Τύπος της εποχής για το γκολ του Παναθηναϊκού.

Στις καθυστερήσεις, ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ της ολικής ανατροπής του Παναθηναϊκού που πέτυχε ο Χουάν Ραμόν Βερόν, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Τριφυλλιού.

Δύο συμπτώσεις...

Και τα δύο ματς των «αιωνίων» την περίοδο 1973-74 έληξαν με το ίδιο σκορ, 1-1. Και στα δύο ματς προηγήθηκε ο Ολυμπιακός. Και τις δύο φορές, για τον Παναθηναϊκό ισοφάρισε ο Μίμης Δομάζος.Δεν ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε 17 Μαρτίου ο Δομάζος. Το είχε ξανακάνει και 11 χρόνια πριν, 17 Μαρτίου 1963. Συμπτωματικά και τότε τα δίχτυα που «μάτωσε» ήταν του Ολυμπιακού.
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Οικονομόπουλος, Βλάχος (60΄ Δημητρίου), Γονιός, Καμπάς, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Δημητρίου (60΄ Ντεμέλο), Δομάζος, Φυλακούρης (Παγκάκης), Αντωνιάδης, Βερόν.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα