Το ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη

Σαν σήμερα: Η συμμετοχή του άλλοτε επιθετικού του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση του Κυπέλλου της περιόδου 1987-88!

Σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου του 1988 πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο ημιεπαγγελματίας Γιώργος Δώνης. Στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ηρόδοτο και δεδομένου ότι
το πρώτο ματς είχε τελειώσει 4-0 υπέρ των μετέπειτα κυπελλούχων Ελλάδας, ο τότε προπονητής του συλλόγου Γκίντερ Μπέγκστον εμπιστεύτηκε μια θέση στον 19χρονο ακραίο επιθετικό. Ο σουηδός προπονητής ήθελε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς πριν από τον προημιτελικό του Κυπέλλου UEFA με τη Μπριζ κι έτσι παρέταξε μία ομάδα με λίγους βασικούς, αρκετούς αναπληρωματικούς και κάποιους νέους.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με 2-0 έχοντας μάλιστα ανάμεσα στους διακριθέντες και τον 19χρονο Δώνη, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Μπατσινίλα για το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού (το σκορ είχει ανοιξει νωρίτερα ο Βαμβακούλας).

Η «Αθλητική Ηχώ» της επομένης επεφύλαξε εγκωμιαστικά σχόλια για το νεαρό άσο των «πρασίνων»: «Ο ημιεπαγγελματίας Δώνης ήταν μαχητικός και θαρραλέος, κατάφερε να νικήσει το τρακ της πρεμιέρας του και να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, αφήνοντας συνάμα βάσιμες υποσχέσεις για λαμπρή σταδιοδρομία στο τριφύλλι» έγραψε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος.

Ο έτερος ημιτεπαγγελματίας που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Αρτέμης Μπούρας που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Βαμβακούλα.

Στην εξέλιξη της σεζόν, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε στα ημιτελικά τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΛ και στον επεισοδιακό τελικό νίκησε τον διαιτητή Μελέτη Βουτσαρά και τον Ολυμπιακό (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση, 4-3 πέναλτι) κατακτώντας το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του. Ένα Κύπελλο που μπορεί να βάλει στο βιογραφικό του και ο Γιώργος Δώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα