ΥΓΕΙΑ!

Ο Άσωτος Ιός σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάδεργουελ και γράφει για τη θετική αύρια που αποπνέει ο Σύλλογος...
Η υγεία που άρχισε να κυλάει στις φλέβες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είναι πιο σημαντική και από την ήδη εξασφαλισμένη πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να
σωθεί οικονομικά η φετινή χρονιά και από την ελπίδα να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα!

Πραγματικά, η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, έστω και με όλες τις επιφυλάξεις που μπορεί δικαιολογημένα να έχει ο καθένας για την ολοκλήρωσή της και για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ομάδας, άλλαξε ήδη το κλίμα. Ο Παναθηναϊκός αποπνέει ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΡΑ και σήμερα το έδειξε με το παραπάνω!

Με το 0-2 της Σκωτίας στην τσέπη, δεν υπήρχαν βέβαια ερωτηματικά για την πρόκριση. Τα ζητούμενα ήταν άλλα, δηλαδή κατά πόσο ο κόσμος θα ανταποκρινόταν στο μήνυμα που του έστειλε η ομάδα, τόσο με τις πρόσφατες διοικητικές εξελίξεις όσο και με την εμφάνισή της στον αγώνα στη Σκωτία και κατά πόσο ο σημερινός αγώνας θα ήταν ένα δεύτερο, ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια!

Και στα δυο αυτά ερωτήματα η απάντηση ήταν θετικότατη! Πρώτα απ’ όλα είχαμε μια πολύ καλή για την εποχή και τις συγκυρίες (αιχμή του καλοκαιριού με πολύ κόσμο εκτός Αθήνας, αφόρητη ζέστη και... Ολυμπιάδα στην τηλεόραση) παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο: πρέπει να ήμασταν γύρω στους 25.000! Και ακόμα, όλους εμάς, τους οργανωμένους οπαδούς και «απλούς φιλάθλους», οι ποδοσφαιριστές μας και ο Φερέιρα φρόντισαν να μη μας απογοητεύσουν και να μας πριζώσουν ώστε να περιμένουμε με αγωνία και προσμονή τα επόμενα παιχνίδια!

Ας πάμε λοιπόν στο αγωνιστικό μέρος: η ίδια σύνθεση που είχε ξεκινήσει στη Σκωτία, ξεκίνησε και σήμερα, δηλαδή ο Καρνέζης στο τέρμα, οι Βύντρα και Σπυρόπουλος στα άκρα της άμυνας, οι Μπουμσόνγκ και Βελάσκες σέντερ μπακ, ο Βιτόλο και ο Μαρίνος αμυντικοί χαφ, ο Ζέκα και ο Σισοκό σε εναλλασσόμενο ρόλο αμυντικών και επιθετικών μέσων ανάλογα με τις περιστάσεις, ο Λάζαρος μπροστά από αυτούς και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή μας ήταν μάλλον «συγκρατημένη», δηλαδή κυκλοφορούσαμε τη μπάλα και μάλλον περιμέναμε τους Σκωτσέζους να ανοιχτούν και να ρισκάρουν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν διάδρομοι για αντεπιθέσεις μας. Οι Σκωτσέζοι όμως δεν το έκαναν και έτσι το 45λεπτο κύλησε πολύ χαλαρά, με εξαίρεση δυο ευκαιρίες που έχασε ο Τοτσέ στην αρχή του παιχνιδιού και μια καλή απόκρουση του Καρνέζη στην αριστερή του γωνία σε ένα επικίνδυνο σουτ του Μέρφι στο 28ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς στην κατάλληλη στιγμή (50ο λεπτό) ήρθε το γκολ από τον Λάζαρο από μια άψογη απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή! Από κει και πέρα, πραγματικά είδαμε και καλή μπάλα, αφού η ψυχολογία μας ανέβηκε, οι αντίπαλοι σταδιακά κατέρρευσαν και με τους Ζέκα, Σισοκό και Λάζαρο να οργιάζουν, είχαμε πλήρως τον έλεγχο και δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες, με πιο μεγάλη μια σχεδόν εξ επαφή
Keywords
Τυχαία Θέματα