Expendables 2: Αφιέρωμα Arnold Schwarzenegger

19:40 3/8/2012 - Πηγή: GameSide

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα – πορεία προς την πρεμιέρα των ‘’Αναλώσιμων’’ με τον τιτάνα Arnold Schwarzenegger…

Ίσως να μην υπάρχει πιο πλούσιο βιογραφικό ηθοποιού στο Hollywood. Γεννήθηκε το 1946 στο μικρό χωριό Ταλ της Αυστρίας από πατερά χωροφύλακα (και πρώην μέλος των Nazi) και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Στα 15 άφησε το ποδόσφαιρο για χάρη του bodybuilding όπου διέπρεψε εξ αρχής.

Από την εφηβεία του διέκοψε τις σχέσεις με το πατερά του από τον οποίο κακοποιούταν, και εγκαταστάθηκε πρώτα στο Μόναχο και μετά στο Λονδίνο κερδίζοντας τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Το 1967 κέρδισε τον τίτλο Mr. Universe που ήταν και το εισιτήριο του για την Αμερική. Στο Los Angeles έγινε φίλος με τον Joe Weider και άρχισε να κερδίζει τον τίτλο Mr.. Olympia για 6 συνεχόμενες φορές. Το 1970 ήταν ήδη εκατομμυριούχος ασχολούμενος με κτηματομεσιτικά(!!!).

[Show as slideshow]

Πάντα είχε σε εκτίμηση και ως πρότυπο αθλητές που ασχολήθηκαν με τον κινηματογράφο όπως ο Στιβ Ριβς και ο Τζονι Βαισμιλερ. Έτσι ξεκίνησε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο με συμμετοχή στην ταινία “Hercules in New York” υπό το ψευδώνυμο “Arnold Strong”. Το 1977 με την ταινία “Stay Hungry” κέρδισε χρυσή σφαίρα Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού και ήταν η πρώτη φορά που η φωνή του δεν ήταν ντουμπλαρισμένη. Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε με δυο χαρακτηριστικούς και λιγομίλητους ρόλους, τον Κοναν τον Βάρβαρο και φυσικά τον Εξολοθρευτή.

Όπως και ο Sylvester Stallone o Arnie ταίριαζε υπέροχα στην ανάγκη action hero του κινηματογράφου της εποχής. Η επιβλητική του κορμοστασιά (1.88/115 κιλά) τον ανέδειξαν κατευθείαν ενώ η αστεία προφορά του και το δύσκολο όνομα του που τον περιόριζαν τα πρώτα χρόνια, πλέον τον εμφάνιζαν ως ‘’εξωτικό’’. Το ταλέντο για την ηθοποιία πάντως δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Όλοι οι ρόλοι του στηρίζονταν στα φυσικά του προσόντα, ακόμα και οι κωμωδίες του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ταινίες του υστερούσαν. Η υποκριτική του Arnie ήταν κάτι που εσύ έπρεπε να συνηθίσεις για να δεις την ταινία  του και όχι κάτι που έπρεπε ο ίδιος να βελτιώσει. Πρωταγωνίστησε σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, με το κοινό χαρακτηριστικό του αγνού ήρωα όπως ήταν οι προσταγές της εποχής, και έμεινε στην επικαιρότητα μέχρι να εκλεγεί Κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 2003. Έτσι μετατράπηκε από Terminator σε Governator…

[Show as slideshow]
Keywords
Τυχαία Θέματα