Review: Gravity Rush

To Gravity Rush είναι ένα απο τα νέα IP που βγήκαν μαζί με το PSvita.  Το παιχνίδι απο όλους θεωρούνταν ως ένας απο τους πιο δυνατούς τίτλους που είχε η κονσόλα, και με αφορμή την χθεσινή του κυκλοφορία ως δωρεάν παιχνίδι μέσω του Playstation Plus αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τον τίτλο πριν απο εσάς, για να σας γλυτώσουμε απο μερικά GB. Αξίζει ή οχι; Θα το μάθετε στη συνέχεια!

.

Σενάριο

Το

παιχνίδι ξεκινά με την Kat, η οποία πέφτει απο τον ουρανό και ξυπνά στην πόλη Hekesville, χωρίς όμως να θυμάται τίποτα για τον εαυτό της. Εκεί συναντά μια περίεργη γάτα όπου δίνει στην Kat την ικανότητα να ελέγχει την βαρύτητα!  Όμως δεν είναι μόνο αυτή που έχει αυτή την ικανότητα… Σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα Nevi,τα σκοτεινά πλάσματα που απειλούν τον κόσμο αυτόν, έχουν έναν απώτερο σκοπό καθώς εμφανίζονται.

Το σενάριο είναι απλό και λειτουργεί άψογα με το ύφος του παιχνιδιού. Παρ’ολο την απλότητα του καταφέρνει και μας δημιουργεί το συναίσθημα της συμπάθειας για την Kat και μας κάνει να θέλουμε να ανακαλύψουμε μέσα απο τα διλήμματα της ποια πραγματικά είναι. Ενώ υπάρχουν κάποια cutscenes, το περισσότερο μέρος της ιστορίας παρουσιάζεται σε στυλ motion κόμικ, που πραγματικά είναι όμορφο!

-You said it girl!

Gameplay

Την περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα την ξοδέψουμε κάνοντας βόλτες στις πόλεις βοηθώντας κόσμο ή πολεμώντας εχθρούς μέσα απο διάφορα Missions και Side missions. Στα μέσα του παιχνιδιού παρ’ολα αυτά αρχίζει και φαίνεται η μικρή ποικιλία αποστολών αλλά και η δομή με τις οποίες τις εκτελούμε μιας και ακολουθούμε συνέχεια το ίδιο pattern. Μέσα στις πόλεις υπάρχουν ροζ κρύσταλλοι που πρέπει να μαζεύουμε για να ξεκλειδώνουμε νέες αποστολές αλλά και για να ανεβάζουμε επίπεδο τις διάφορες ικανότητες της Κατ!

Παρ’ολα αυτά οι μάχες είναι διασκεδαστικές, το animation του παιχνιδιού αλλά και ο έλεγχος της βαρύτητας προσφέρουν άφθονη διασκέδαση και εκθαμβωτικές μάχες! Αν και πολλές φορές θα βρεθείτε “χαμένοι” με τις ικανότητες βαρύτητας, σίγουρα αν αφιερωθεί λίγο παραπάνω χρόνος στο παιχνίδι θα δείτε πόσο πολύ θα σας αρέσει να πολεμάτε στη συνέχεια.

Ο χειρισμός είναι άμεσος και εύκολος ενώ όταν βρισκόμαστε στον αέρα είτε χρησιμοποιούμε το γυροσκόπιο είτε τους αναλογικούς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

-Can’t touch this!

Γραφικά

Το Gravity Rush είναι πραγματικά όμορφο! Τα cel shaded γραφικά δείχνουν τη μαγεία τους μέσα απο τα πρωτότυπα design της πόλης αλλά και των χαρακτήρων. Κάθε πόλη έχει το δικό της προσωπικό στυλ, ενώ οι παλέτες των χρωμάτων που τις αντιπροσωπεύει είναι διαφορετικές δημιουργώντας έτσι μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Κάθε πόλη είναι γεμάτη με κόσμο και σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσει κανείς οτι είναι άδειες και άψυχες.

Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι καλοφτιαγμένα, ενώ τα εφέ μερικές φορές ξαφνιάζουν. Οι εχθροί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλοί και χωρίς ιδιαίτερη λεπτομέρεια αλλά καλύπτουν το κενό με  τα περίεργα σχήμα

Keywords
Τυχαία Θέματα