Review: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

09:03 2/4/2013 - Πηγή: GameSide

Μία ακόμα καταιγίδα πλησιάζει με το όνομα Naruto Shippuuden: Ultimate Ninja Storm 3!

Η CyberConnect 2 μετά απο ένα διάλειμμα μεταξύ των Ναρούτο τίτλων με το Asura’s Wrath, επιστρέφει στα εδάφη της το επόμενο παιχνίδι της σειράς υποσχόμενη να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία anime παιχνιδιού. Πως μας φάνηκε

γενικότερα; Δεν έχετε παρα να διαβάσετε τη συνέχεια!

Σενάριο

Το παιχνίδι συνεχίζει από κει που μας είχε αφήσει το Naruto Storm 2, μετά την εισβολή του Πέιν δηλαδή στο Κονόχα. Ο Ναρούτο μετά την νίκη του απέκτησε την προσοχή και την αναγνώριση όλου του χωριού του, τιτλοφορώντας τον «Ήρωα». Απο την άλλη ο Σάσουκε βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά :Ρ) προσπαθώντας να διοχετεύσει το μίσος και την εκδίκηση του στους Γηραιούς του Κονόχα. Οι δυο τους είναι συνδεδεμένοι απο την μοίρα να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης ξανά, και τότε είναι που ο Ναρούτο θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει για να σώσει τον φίλο του.

Το σενάριο του παιχνιδιού δεν διαφέρει απο αυτό της σειράς σε γενικές γραμμές, τα σημαντικά κομμάτια είναι εκεί, με κάποιες αλλαγές για την διευκόλυνση της ομάδας ανάπτυξης του τίτλου. Κάποιες αλλαγές στους διαλόγους και προσθήκες στο σενάριο για να εμπλουτίσουν κάποια σημεία που στο άνιμε πέρασαν κάπως γρήγορα έκαναν αισθητή τη παρουσία τους μιας και ολοκλήρωσαν κάποια κομμάτια της ιστορίας.

-Τι καλύτερο απο μία βόλτα σε ένα κατεστραμμένο χωριό!

Gameplay

Πριν το Storm 3, κυκλοφόρησε το Naruto Storm Generations, που τέσταρε τα νερά για νέες προσθήκες που φυσικά τις μετέφεραν στο Storm 3 με κάποιες βελτιώσεις.

Ξεκινώντας απο το Single Player, το παιχνίδι κινείτε στο ίδιο στυλ με το Storm 2, μόνο που η εξερεύνηση περιοχών κατα τη διάρκεια του κεντρικού σεναρίου είναι απο ελάχιστη εως ανύπαρκτη, ενώ με το πέρας αυτού έχουμε την ελευθερία να πάμε όπου θέλουμε εκτελώντας side quests. Στην ουσία παρακολουθούμε cutscenes και όποτε έρχεται η ώρα κάνουμε μάχες, και μερικές φορές μας επιτρέπει να κινηθούμε σε συγκεκριμένους χάρτες, μόνο που αυτό διαρκεί λιγότερο απο πέντε λεπτά, κάτι που ίσως φανεί βαρετό σε αρκετούς παίκτες.

-Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Τσιντόρι εναντίον Ρασένγκαν!

Τα Boss Battles παρ’ολα αυτά συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση με μία δόση υπερβολής που όμως δένει όμορφα με τον κόσμο του Ναρούτο. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο για να μην χαλάσω τις εκπλήξεις σε όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι ακόμα.

Και φτάσαμε στο ζουμί της υπόθεσης που δεν είναι άλλο απο τα fighting mechanics. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Generations εισήγαγε νέα στοιχεία όπως την μπάρα «αντικατάστασης» (Kawarimi jutsu gauge, ή αλλιώς κούτσουρο όπως το λέω εγώ) και την προσπάθεια να ισοσταθμίσει τους χαρακτήρες μεταξύ τους. Στο Storm 3 έχουμε την ίδια μπάρα να μας συντροφεύει στις μάχες χωρισμένη σε τέσσερα κομμάτια κάτι που αποτρέπει τους χρήστες Turbo Controller αλλά και τους spammers μιας και κάθε dodge μετράει μιας και για να «γεμίσουν» οι μπάρες χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος. Επίσης νέο τρόπο Awakening: άμεσο ή ενώ ο χαρακτήρας έχει χάσει ορισμένο μέρος απο τους πόντους ζωής του. Κάθε χαρακτήρας διαφέρει και με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες να παίζουν διαφορετικά ανάλογα τον αντίπαλο και τον χαρακτήρα που χειρίζεται. Τα κόμπο δεν έχουν αλλάξει, παρα μόνο τα animations αυτών, κάτι που βοηθάει αρκετά τους νέους στο παιχνίδι μιας και πατώντας συνέχεια τον «κύκλο» δεν είναι και τόσο περίπλοκο. Παρ’ολα αυτά όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια επιτρέπουν την χρήση support χαρακτήρων κάτι που αυξάνει το στοιχείο της στρατηγικής παραμένοντας όμως ένα εύκολο και διασκεδαστικό παιχνίδι για τους « παλαίμαχους» της σειράς αλλά και για τους «ψάρακες».

Other Modes

Πέρα απο το κλασσικό Single Player mode και το Player vs Player, έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας πρωταθλήματα έως 8 παίκτες είτε offline είτε online! Το οποίο online παίζει πιο ομαλά με το κλασσικό lag όταν παίζουμε με απομακρυσμένες περιοχές (Ασία και Αμερική συνήθως). Μαζί με τα τουρνουά επιστρέφουν και το Endless και οι τυπικές μάχες online. Σίγουρα όλα αυτά θα σας κρατήσουν για αρκετό καιρό.

-Οι μάχες με τα Τζιντσουρίκι είναι εντυπωσιακές και απρόβλεπτες!

Γραφικά και Ήχος

Το Storm 3 συνεχίζει να κρατάει το επίπεδο των γραφικών σε καλό επίπεδο χωρίς όμως να έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα. Παρ’ολα αυτά υποστηρίζει την άνιμε αισθητική με τον καλύτερο τρόπο που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε παιχνίδι βασισμένο σε anime franchise. Το animation ειδικά στα καλοφτιαγμένα cutscenes είναι λεπτομερέστατο και δημιουργεί περισσότερη ένταση απ’οτι η ίδια η ανιμε σειρά! Ένα αρνητικό που μπορούμε να αναφέρουμε είναι τα frame drops που δημιουργούνται σε πολύ βαριές σκηνές όπου πολλά εφέ και χαρακτήρες είναι ταυτόχρονα σε μία μάχη.

Στον τομέα του Ήχου τώρα, το παιχνίδι συνεχίζει και προσφέρει ένα soundtrack διαφορετικό απο αυτό της σειράς, και με λίγο πιο έπικ τόνο θα λέγαμε που κολλάει άψογα με τα γεγονότα του Τέταρτου Παγκόσμιου Νίντζα Πόλεμου. Φυσικά έχουμε την επιλογή γλώσσας με τα Ιαπωνικά να παραμένουν μονόδρομος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα Αγγλικά δεν είναι καλά.

Αντί Επιλόγου

Η CyberConnect 2 πρόσφερε για ακόμα μία φορά ένα παιχνίδι που θα εκτιμήσουν τόσο οι ανιμε φανς αλλά και παίκτες που έρχονται σε μία πρώτη επαφή με το franchise μιας και το διασκεδαστικό και εύκολο gameplay του αλλά και η λεπτομερέστατη καταγραφή των γεγονότων της άνιμε σειράς δεν αφήνουν τον παίκτη με αναπάντητα ερωτήματα. Το παιχνίδι έχει ικανοποιητική διάρκεια για το main story, γύρω στις 15 ώρες, και μαζί με τα side quest να φτάνει τις 20 ώρες. Η προσθήκη του Hack’n'Slash σε δύο σημεία στο παιχνίδι ήταν μία ευχάριστη αλλαγή αλλά θα μπορούσε να είχε επεκταθεί καλύτερα σε όλο το παιχνίδι για να υπάρχει μία ομοιόμορφη μετάβαση απο τα cutscenes στις μάχες.

Τι μας άρεσε:

Πάνω από 80 χαρακτήρες για να διαλέξουμε! Λεπτομερέστατο σενάριοΕντυπωσιακά Boss BattlesΕπιλογή γλώσσας (Ιαπωνικά!)

Τι μας χάλασε:

Frame Drops με τη χρήση πολλών support χαρακτήρων τη ίδια στιγμήΕλάχιστη εξερεύνηση στους χάρτεςΣτάσιμα γραφικάΆνιση κατανομή gameplay-cutscene

Βαθμολογία :

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PS3Είδος: FightingΚυκλοφορεί για: PS3, Xbox 360
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 08/03/2013Εκδότρια εταιρία: Bandai Namco
Εταιρία ανάπτυξης: CyberConnect2
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.naruto-storm3.com/uk/

Review: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

Keywords
Τυχαία Θέματα