Review: Spartacus

Μια επική σειρά!

Σκεφτείτε το εξής υποθετικό σενάριο. Όλη την εβδομάδα έχετε τις συνήθεις δραστηριότητες γεμάτες από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Δουλειά ή διάβασμα, τρέξιμο, υποχρεώσεις, σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί και διάφορα τέτοια. Πέραν αυτών, τα λέτε μόνο με το έτερον ήμισυ, κάνετε μαζί δραστηριότητες όπως περπάτημα πιασμένοι χεράκι, πηγαίνετε σε γλυκουλιάρικες κομεντί στο σινεμά, μαγειρεύετε μαζί το healthy food που επιβάλει η δίαιτα της

καλής σας και το βράδυ αποκοιμιέστε αγκαλιασμένοι στην τηλεόραση βλέποντας κάτι χαλαρό και υπνωτιστικό. Μετά από αυτή την εβδομάδα έχετε κανονίσει να περάσετε την Κυριακή σας με την αντροπαρέα σας που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού ντέρμπι και σχολιασμό φάσεων, πρωταθληματάκι σε Fifa ή Pro στην παιχνιδοκονσόλα και σχολιασμό φάσεων, ένα τραπέζι γεμάτο με σνακς, μπίρες, πίτσες, προβολή των Expendables 1 και 2 και κλείσιμο της βραδιάς με τα καλύτερα βιντεάκια του youporn, χωρίς να λείπει φυσικά ο απαραίτητος σχολιασμός “φάσεων”. Η υπερχείλιση τεστοστερόνης θα σας φέρει στα ίσα σας, έτοιμο να αντιμετωπίσετε άλλη μια εβδομάδα.


Τι θα λέγατε όμως αν όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της βραδιάς μπορούσατε να τα συμπυκνώσετε σε ένα ωριαίο επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς; Σας φαίνεται αρκετά ελκυστική ιδέα; Ή για να είστε ειλικρινής, είναι η μόνη λύση καθώς η αγαπημένη σας δεν σας δίνει άδεια ούτε ακόμα και για αυτήν τη βραδιά με τους κολλητούς; Σας έχω ευχάριστα νέα. Αυτή η σειρά υπάρχει εδώ και 3 χρόνια και έχει γίνει η απόλυτη αντρική απόλαυση. Spartacus λοιπόν και τα μυαλά στο μπλέντερ!

Η σειρά έχει τις βάσεις της σε ένα γνωστό πραγματικό γεγονός της αρχαιότητας, την εξέγερση των δούλων εναντίον των Ρωμαίων υπό την καθοδήγηση του Θρακιώτη σκλάβου και μονομάχου Σπάρτακου. Η ιστορία ακολουθεί πραγματικά αξιοθαύμαστα τα ιστορικά γεγονότα, διανθισμένη φυσικά από τους απαραίτητους έρωτες (straight και gay), τις προδοσίες και τις δολοπλοκίες που κάθε σειρά που αναφέρεται στην αρχαία Ρώμη και σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να έχει. Σίγουρα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Σπάρτακο είναι τα εφέ με τις απίστευτες μάχες που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε επεισόδιο, το πολύ αίμα, το πάρα πολύ αίμα, οι τόνοι από ψεύτικο αίμα που έχουν ξοδευτεί από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, οι σκηνές σεξ και το γυμνό που είναι άφθονο και φυσικά οι χείμαρροι από αίμα που κατακλύζουν συνεχώς την οθόνη!

Ωστόσο προσωπικά θα ήθελα να επισημάνω ακόμα δυο στοιχεία που μπορεί να μην αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά ή να χάνονται στην έκρηξη βίας που πρωταγωνιστεί, είναι όμως σημαντικά στοιχεία της σειράς που συμβάλλουν πολύ στην ποιότητά της. Το πρώτο είναι η ποιότητα της παραγωγής που είναι εξαιρετική. Πραγματικά είναι μια απόλαυση για τα μάτια και τα αυτιά, με πολλά ειδικά εφέ και άψογη χρήσης της “blue screen” με καρτουνίστικη αισθητική μεν αλλά απόλυτα εναρμονισμένη με το ρεαλισμό, σε σημείο να νομίζεις πολλές φορές ότι τα πλάνα της αρχαίας Ρώμης είναι πραγματικά ή ότι η σχολή των μονομάχων στην Καπύη κρέμεται δίπλα από τον γκρεμό. Σκοτεινές εικόνες, γεμάτες σκόνη και άμμο από την αρένα που λασπώνει τόσο συχνά από το αίμα.
Το δεύτερο σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι το σενάριο. Ναι, δεν χρειαζόταν να είναι οσκαρικού επιπέδου. Η σειρά ποντάρει αλλού, σε όσα έχουμε προαναφέρει. Ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς (πιο συγκεκριμένα ο Steven S. DeKnight με πολυετή παρουσία σε πασίγνωστες σειρές τόσο σαν παραγωγός όσο και σαν σεναριογράφος όπως το Smallville, το Angel και η Buffy) έχουν δημιουργήσει αρκετούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες και έχουν στήσει μια ιστορία με συνεχείς ανατροπές που καταφέρνουν να έχουν τον τηλεθεατή στην τσίτα σε κάθε επεισόδιο. Χαρακτηριστική είναι η δεύτερη μίνι season που αποτέλεσε ένα prequel (ο λόγος γι’ αυτήν παρακάτω) και η οποία ενώ στην ουσία εξιστορούσε το πως έφτασαν οι χαρακτήρες μας στα γεγονότα της πρώτης season που είχαμε ήδη παρακολουθήσει και τα ξέραμε, όχι μόνο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος αλλά κατάφερε να εισάγει πετυχημένα και έναν από τους πρωταγωνιστές της σειράς για τα επόμενα χρόνια.

Η σειρά ξεκίνησε το 2010 με το κεφάλαιο “Blood and Sand”. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν ο Andy Whitfield o οποίος δυστυχώς λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της 2ης season, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Η παραγωγή πήγε πίσω περιμένοντας την αποθεραπεία του και όλα έδειχναν ότι θα το ξεπεράσει. Ωστόσο ο άτυχος ηθοποιός έχασε τη μάχη με το θάνατο το 2011. Στο μεσοδιάστημα οι παραγωγοί, γύρισαν τη 2η χρονολογικά αλλά ουσιαστικά season μηδέν (“Gods of the Arena”), με το prequel που αναφέραμε παραπάνω, χωρίς τη συμμετοχή του χαρακτήρα Σπάρτακου. Η 3η season ήταν το 2012 με το “Vengeance” και νέο Σπάρτακο τον Liam McIntyre ενώ την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε η 4η και τελευταία season με τίτλο “War of the Damned”.


Από τους 2 ηθοποιούς που έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και οι δυο ήταν άξιοι αν και παραμερίζοντας τη θλίψη μας για το χαμό του άτυχου Andy, θα παραδεχόμασταν πως ο Liam είναι καλύτερος και του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος. Τα 3 αυτά χρόνια έχουν περάσει αρκετοί ηθοποιοί από το καστ μιας και η ιστορία (αλλά και οι σεναριογράφοι) είναι αμείλικτοι και δεν φοβούνται να ξεκάνουν βασικούς χαρακτήρες. Πολλοί από αυτούς είναι πασίγνωστοι όπως ο John Hannah (γνωστός Βρετανός ηθοποιός από τις ταινίες The Mummy και 4 Γάμοι και μια Κηδεία) που παίζει τον Μπατιάτους, ιδιοκτήτη της σχολής μονομάχων που ανήκει ο Σπάρτακος, ή η Lucy Lawless, η γνωστή μας τηλεοπτική Ζίνα, που παίζει τη σύζυγο του Μπατιάτους, τη Λουκρητία.

Φυσικά όπως αναφέραμε και πριν, όντας μια σειρά γεμάτη από σκηνές γυμνού και σεξ, δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πληθώρα όμορφων γυναικών προς απόλαυση του αντρικού κοινού της. Ξεχωρίζουμε την Katrina Law, την Lesley-Ann Brandt και την Erin Cummings.

Η σειρά προβάλλεται από το καλωδιακό δίκτυο Starz και δεν έχει διακριθεί ιδιαίτερα σε βραβεία και υποψηφιότητες αλλά αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει!


Κλείνοντας να πούμε πως το Spartacus είναι η ιδανική ένοχη αντρική απόλαυση. Δεν θα είναι λίγες οι στιγμές που θα σηκωθείτε από την καρέκλα σας βλέποντας μια μάχη ή θα φωνάξετε σαν να μπήκε γκολ όταν ο αγαπημένος σας ήρωας κόψει το κεφάλι του αντιπάλου του. Καταφέρνει να σε πωρώσει με κάθε εικόνα και πραγματικά θα μας λείψει απίστευτα μετά το τέλος και της φετινής season. Επομένως, διώξτε όλα τα θηλυκά από το σπίτι, μείνετε με το εσώρουχο, πάρτε ένα χοιρομέρι στο χέρι και μια κανάτα μπύρα και πατήστε play αφήνοντας τον πιο βάρβαρο εαυτό σας να βγει προς τα έξω. Πιστέψτε με θα το απολαύσετε όσο δεν πάει!

Review: Spartacus

Keywords
lucy lawless, πηγαίνετε, food, fifa, pro, λύση, νέα, βασεις, βομβα mall, angel, συμμετοχή, θλίψη, john, κηδεία, katrina, law, γκολ, play, διαιτα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασεις 2011, Καλή Χρονιά, βασεις 2012, lucy lawless, θλίψη, αδεια, δουλεια, εικονες, ηθοποιοι, ηθοποιος, ρωμη, σινεμα, ταινιες, τηλεοραση, αγωνια, αιμα, αισθητικη, απιστευτα, αρχαια, αυτια, αψογη, πηγαίνετε, βραδια, βραδυ, γκολ, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γυρισματα, δευτερο, δυστυχως, δικτυο, εφε, ειλικρινης, υπαρχει, εκρηξη, εβδομαδα, ετερον ημισυ, ετοιμο, ζινα, ημισυ, θηλυκα, εικονα, κεφαλαιο, λειπει, λειψει, λύση, ματια, μηδεν, μινι, μορφη, μπυρα, οντας, ουσιαστικα, ουσια, ποιοτητα, πρωταγωνιστες, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σκηνες, σπαρτακος, σπιτι, σουπερ, τρεξιμο, τσιτα, φυσικα, χερι, ψευτικο, ανηκει, angel, ατυχος, ερωτες, εσωρουχο, food, fifa, john, ηρωας, ιδιαιτερα, katrina, κυριακη, law, μυαλα, play, pro, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα