Ο Steve Ballmer θεωρεί την Google ότι είναι ένα «μονοπώλιο»

10:02 22/9/2013 - Πηγή: TechFan

Η Microsoft έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για την μηχανή αναζήτησης Bing ως ένα ισχυρό αντίπαλο εναντίον της Google, η οποία είναι αναμφίβολα η πλέον χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Το Bing αντιπροσωπεύει σήμερα το 17,9 τοις εκατό του συνόλου της κυκλοφορίας αναζήτησης των ΗΠΑ, με την

Google να κατέχει σχεδόν το 67 τοις εκατό της κυκλοφορίας αναζήτησης. Κατά τη διάρκεια συνάντηση της Microsoft, ο απερχόμενος CEO Steve Ballmer, δήλωσε ότι «είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που προσπαθούμε με τη μηχανή αναζήτησης Bing να ανταγωνιστούμε την κυριαρχία της Google.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Google έχει αυτό το “απίστευτο, καταπληκτικό, τολμώ να πω μονοπώλιο και είμαστε το μόνο πρόσωπο στον πλανήτη που προσπαθεί να τους ανταγωνιστεί“. Ο Ballmer εξέφρασε επίσης την απογοήτευση του κατά του γίγαντα αναζήτησης του διαδικτύου. Είπε ότι οι πρακτικές της Google είναι “άξια συζήτησης με τις αρχές ανταγωνισμού”, προσθέτοντας ότι έχουν συζητηθεί σίγουρα απο τις αρμόδιες αρχές. Πιστεύει ότι οι πρακτικές της Google ” δεν είναι άξιες συζήτησης“. Η Microsoft έχει σίγουρα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ερωτηματικό πάνω από τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google, η οποία πιστεύει ότι αξίζουν συζήτησης, μέσω της “Scroogled“ διαφημιστικής καμπάνιας, αν και φαίνεται να έχουν λάβει ανάμεικτες αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft συνεχίζει να κάνει την αναζήτηση που προσφέρει καλύτερη. Μόνο πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο λογότυπο Bing, αλλά και έκανε επίσης αλλαγές στον αλγόριθμο αναζήτησης το οποίο είναι ουσιαστικά το θεμέλιο πάνω στο οποίο ολόκληρη η μηχανή αναζήτησης στηρίζεται.

Πηγή : ubergizmo.com

Keywords
Τυχαία Θέματα