Με πτώση 3,24% έκλεισε το Χρηματιστήριο

00:32 3/7/2013 - Πηγή: RedAlert

Η αγορά επιχείρησε αρχικά να κινηθεί ανοδικά, ωστόσο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια να πουλήσουν τα ισχυρά χαρτοφυλάκια από τα ψηλά

Σε κλοιό βρίσκεται η Αθήνα υποφέροντας αφενός από την απουσία ρευστότητας και αφετέρου και από την πτωτική πορεία που έχουν λάβει οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η αγορά επιχείρησε αρχικά να κινηθεί ανοδικά, ωστόσο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια να πουλήσουν τα ισχυρά χαρτοφυλάκια από τα ψηλά.

Οι ισχυροί και πρόθυμοι αγοραστές δεν βρίσκονται καθώς αρκετά

ξένα funds τηρούν στάση αναμονής αφού δεν έχουν διευθετηθεί διάφορα θέματα με την Τρόικα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες μάζεψαν ότι ρευστότητα υπήρχε στην αγορά με αποτέλεσμα αρκετές μη τραπεζικές μετοχές να μένουν στα αζήτητα.

Στο τέλος η αγορά βρέθηκε στις 823,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,24%.

Με βουτιά 14,6% η Ιντραλοτ -η οποία συνεχίζει να πιέζεται εξαιτίας του ακριβού επιτοκίου που ζητήθηκε στα ομόλογα, αλλά και των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει στον ΟΠΑΠ.

Με ρευστοποιήσεις η Τράπεζα Πειραιώς καθώς η μετοχή έχασε 13,6%, μια ημέρα πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Πτώση 5,5% για την ΔΕΗ και πάνω από 4,8% για την Σωληνουργεία Κορίνθου. Στα 55,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές εκ των οποίων τα 13,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα