Αντεπίθεση του στρατού στη Συρία-Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος

Αντεπίθεση έχει εξαπολύσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο στρατός της Συρίας, με αποτέλεσμα να έχει αναγκάσει τους αντάρτες σε υποχώρηση από τη συνοικία Σελαχεντίν, που είχαν υπό τον έλεγχό τους. Η περιοχή βομβαρδίζεται από ελικόπτερα, αεροπλάνα, αλλά και από το πυροβολικό. Μάχες γίνονται και στα περίχωρα της Δαμασκού, απ” όπου ο στρατός επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές που έχουν καταλάβει ανταρτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα τελευταία

τηλεγραφήματα, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας ακούγονται συνεχώς εκρήξεις. Τα θύματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας, είναι 40, και δεκάδες οι τραυματίες.Εν τω μεταξύ ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών που θα γινόταν την Τζέντα με θέμα την κρίση στη Συρία και την επιλογή του αντικαταστάτη του Κόφι Αναν, χωρίς να διευκρινίσει το πότε θα διεξαχθεί τελικά ή τους λόγους της αναβολής της.

Το Σάββατο ένας δημοσιογράφος του συριακού πρακτορείου ειδήσεων Sana, ο Αλί Αμπάς, δολοφονήθηκε στο σπίτι του στην επαρχία της Δαμασκού.

«Σε μια νέα επίθεση κατά του συριακού Τύπου και των στελεχών του, ένοπλη τρομοκρατική ομάδα δολοφόνησε χθες το βράδυ το δημοσιογράφο Αλί Αμπάς, διευθυντή του τμήματος τοπικών ειδήσεων του πρακτορείου, στην κατοικία του, στην περιοχή Ζνταϊντέτ Αρτούζ», μετέδωσε το Sana.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του δημοσιογράφου μέσα στο σπίτι του.

Την Παρασκευή, τρεις Σύροι δημοσιογράφοι που εργάζονται για τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, συνελήφθησαν από τους αντάρτες , ενώ συνόδευαν το στρατό σε επιχείρηση στη Δαμασκό.

Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, η έδρα της συριακής ραδιοτηλεόρασης στη Δαμασκό έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Η βόμβα εξερράγη στα γραφεία της γενικής διεύθυνσης της επίσημης ραδιοτηλεόρασης προκαλώντας τραυματισμούς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, παρουσιαστής της συριακής τηλεόρασης, ο Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Ιουλίου από το σπίτι του στη Δαμασκό, εκτελέστηκε από μια εξτρεμιστική οργάνωση, το Μέτωπο αλ-Νόσρα.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν αντεπίθεση στο ΧαλέπιΣυρία: Οι αντάρτες αιχμαλώτισαν δημοσιογράφους ενός κρατικού καναλιούΣυρία: Σφοδρές συγκρούσεις στη Δαμασκό

Αντεπίθεση του στρατού στη Συρία-Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα