Μικρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Πελοπόννησος

Σε πανελλαδική έρευνα εκλογικής συμπεριφοράς της DATA RC, που διεξήχθη το διάστημα από 21-23 Μάιου για λογαριασμό του ιστότοπου pelop.gr (εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») προκύπτει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν (κατά σειρά) το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,

η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» (πρόθεση ψήφου) οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν ΝΔ 23,5%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΠΑΣΟΚ 10,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,6%, Δημοκρατική Αριστερά 3,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%, ΛΑΟΣ 0,3% και Δράση 1,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 16,1%.

Σημαντικά στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι τα ακόλουθα:

Κατά 70,5 % οι πολίτες επιθυμούσαν να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίαςΤο 64,3%  των ερωτηθέντων θεωρεί απίθανο τους επόμενους μήνες η Ελλάδα να αναγκαστεί ή να την αναγκάσουν να φύγει από το ευρώ και την Ε.ΕΤο 83,4% επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει πάσει θυσία στο Ευρώ ενώ το 56,4 % πιστεύει ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφικήΔημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο κος Κουβέλης με ποσοστό 54,1%Οι ερωτηθέντες στο σύνολό τους είναι κατά 63,4% βέβαιοι για την ψήφο τους.

Δείτε την παρουσίαση της δημοσκόπησης από τον κο Θεόδωρο Λουλούδη και το σχολιασμό της από τον κο Νίκο Συφάντο

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη τη δημοσκόπηση από το portal pelop.gr εδώ

Σχετικά άρθρα:

Νέα πρωτιά καταγράφει άλλη μια δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑΔημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ & εντολή παραμονής στο ευρώΠρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% σε δημοσκόπηση της Public Issue

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εφημερίδας Πελοπόννησος | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα