Νέα βουτιά για τη μετοχή του Facebook

Με βουτιά 9% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης η μετοχή της Facebook Inc. με τον τίτλο του δικτύου κοινωνικής δικτύωσης να χάνει πλέον 18% από την αρχική δημόσια προσφορά μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η μετοχή έκλεισε τις συναλλαγές της Τρίτης στα 31 δολ. έπειτα από βουτιά 11% τη Δευτέρα, ενώ συνέχισε να κινείται σε αρνητικό έδαφος στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η μετοχή έκανε ντεμπούτο στα 38 δολ. την Παρασκευή σε μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες IPOs  των τελευταίων ετών.

Στις αγορές έκανε αίσθηση η είδηση ότι αναλυτής της Morgan Stanley, της τράπεζας που ήταν βασικός ανάδοχος της IPO, προχώρησε σε μείωση της εκτίμησης για τα έσοδα της Facebook Inc. λίγες μόνο ημέρες πριν την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της εταιρείας στη Wall Street.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αναλυτής Scott Devitt κατά τη διάρκεια του roadshow προχώρησε στη μείωση της εκτίμησης μετά την υποβολή ανανεωμένου prospectus της εταιρείας στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) στην οποία εφιστούσε την προσοχή για τον τζίρο λόγω της μεταστροφής των καταναλωτών στις ασύρματες συσκευές.

«Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του roadshow – δεν το έχω δει την τελευταία δεκαετία», δήλωσε στέλεχος εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που είχε προσκληθεί από την Morgan Stanley.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους προχώρησαν και οι JP Morgan Chase και Goldman Sachs, οι οποίες επίσης ήταν επίσης ανάδοχοι της IPO.

Ο επενδυτής Barry Ritholtz της Fusion IQ σχολίασε στο Yahoo Finance ότι η Morgan Stanley έκανε σημαντικά λάθη αυξάνοντας το μέγεθος και την τιμή στη συμφωνία, ενώ ο αναλυτής της αναθεωρούσε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για τα έσοδα σε επίπεδο τριμήνου και έτους.

Την ίδια στιγμή τα τεχνικά προβλήματα και η 30λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των συναλλαγών της μετοχής ήταν κάτι «ντροπιαστικό» για το Nasdaq προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Facebook: Στα 38 δολάρια ανά μετοχή η τιμή της IPOΗ Morgan Stanley θα αναλάβει την IPO του FacebookFacebook: Βουτιά άνω του 10% στη Νέα Υόρκη

Νέα βουτιά για τη μετοχή του Facebook | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα