Aυτοκίνητο με ηλεκτρική σκούπα (Βίντεο)

Όχι όμως, αν είστε κάτοχος του νέου SUV της Renault, που θα λανσαριστεί και στη χώρα μας μέσα στο φθινόπωρο. Το Captur διαθέτει επενδύσεις καθισμάτων με φερμουάρ, ώστε να αφαιρούνται και να πλένονται κανονικά σε πλυντήριο «στους 40 βαθμούς», όπως αναφέρει επίσημα η γαλλική μάρκα.

Αλλοι κατασκευαστές ποντάρουν σε διαφορετικές λύσεις, ώστε να μην βρωμίζουν εύκολα τα αυτοκίνητά μας ή να καθαρίζονται ευκολότερα.

Για παράδειγμα το Opel

Insignia και ορισμένα μοντέλα της Jeep εφοδιάζονται με επενδύσεις καθισμάτων που εφαρμόζουν τη νανοτεχνολογία.

Η συγκεκριμένη δομή του υφάσματος απωθεί τις βρωμιές και τα καθίσματα καθαρίζονται ευκολότερα. Ο καφές δεν περνά τόσο εύκολα μέσα στο κάθισμα, η κέτσαπ σκουπίζεται με ένα χαρτομάντιλο.

Οπαδοί της παροιμίας «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» αποδεικνύονται εξάλλου η Honda και η Skoda. Η τελευταία τοποθετεί στην Octavia νέας γενιάς ένα μικρό δοχείο για σκουπίδια, που βρίσκεται ενσωματωμένο στην μπροστινή πόρτα.

Η Ηοnda πάει όμως ακόμη παραπέρα. Στο πολυμορφικό Odyssey, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, προβλέπεται για πρώτη φορά μία…ηλεκτρική σκούπα. Η συσκευή είναι εντοιχισμένη στις πλευρικές επενδύσεις του χώρου αποσκευών και εφοδιάζεται με ρεύμα από τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Ο χειριστής μπορεί να τραβάει με τη σκούπα έως οκτώ λεπτά ψίχουλα και άλλα σκουπιδάκια από τον θάλαμο επιβατών. Αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει περισσότερη ώρα τη σκούπα, τότε πρέπει να λειτουργεί ταυτόχρονα και ο κινητήρας, για να μην γονατίσει η μπαταρία.

Πηγή:autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα