«H Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση»

Το ελληνικό χρέος και τα σενάρια νέου «κουρέματος» επανέρχονται σε ανάλυση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, που παρουσιάζει η Deutsche Welle.

Με τίτλο «Ελληνικές αλήθειες» η εφημερίδα θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, εκτιμώντας ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ

Σόιμπλε «χρειάστηκε πολύ καιρό για να δηλώσει κάτι αυτονόητο».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το χρέος είναι πολύ υψηλό και παρατηρεί ότι οι νέες πιστώσεις δεν αλλάζουν τίποτα σε αυτό το γεγονός. Αντιθέτως, όπως παρατηρεί, «έτσι επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός (…) και αποθαρρύνονται οι ιδιώτες επενδυτές».

Το άρθρο καταρρίπτει τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Μέρκελ ότι ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας» στις αγορές, καθώς αυτή τη φορά τα βάρη θα επωμίζονταν οι φορολογούμενοι, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές θα έμεναν αλώβητοι.

Ο αρθρογράφος κλείνει με την εκτίμηση ότι «σε κάθε περίπτωση η μεγάλη τομή αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές δεν θα έρθει. Και μόνο για να διατηρήσει αμείωτη την πίεση προς την Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση θα χορηγεί διευκολύνσεις μόνο βήμα-βήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα