Ryanair: Δεν ζητάμε εμείς 3.000 ευρώ για τις προσλήψεις

«Οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού δεν σχετίζονται με τη Ryanair. Συνεργαζόμαστε με πέντε εταιρείες για τις προσλήψεις που κάνουμε. Εμείς απλά θέλουμε εκπαιδευμένο προσωπικό» δήλωσε ο Τζον Αλμποράντε, διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία σε ερώτηση για την πρακτική των προσλήψεων, τα χρηματικά

ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι υποψήφιοι καθώς και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στις προθέσεις της Ryanair είναι να υπάρχει στις πτήσεις εσωτερικού τουλάχιστον ένα άτομο στο πλήρωμα καμπίνας που θα γνωρίζει ελληνικά. Πάντως, το στέλεχος της ιρλανδικής εταιρείας απέφυγε να μιλήσει για το πόσες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Ryanair, αλλά επανέλαβε ότι ο ετήσιος στόχος είναι η διακίνηση 4 εκατ. επιβατών από τα συνολικά 11 αεροδρόμια που έχει παρουσία στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, από τον Απρίλιο, εκτός από την Αθήνα θα δημιουργήσει βάση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ήδη βάση και στα Χανιά. Στην Αθήνα θα σταθμεύσουν δύο αεροσκάφη, διεξάγοντας πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πάφο, Λονδίνο και Μιλάνο. Στη Θεσσαλονίκη θα σταθμεύσει ένα αεροπλάνο, διεξάγοντας, μεταξύ άλλων, πτήσεις προς Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, ενώ ένα ακόμη αεροπλάνο θα σταθμεύει στα Χανιά. Τέλος, σύμφωνα με το στέλεχος της Ryanair, οι προοπτικές της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλες. Γι” αυτό το λόγο, η εταιρεία έκοψε 10 δρομολόγια από το Μπέργαμο της Ιταλίας μεταφέροντας τα αναλογούντα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και όλων των αρμοδίων αρχών, σχετικά με την τακτική και την πρακτική των προσλήψεων της αεροπορικής εταιρείας, ζητεί η ΓΣΕΕ.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας, που έχει αναλάβει την πρόσληψη των εργαζομένων, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν και χωρίς αυτό να κατοχυρώνει την πρόσληψή τους, αναγκάζονται να πληρώνουν δίδακτρα εκπαίδευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ. Είναι ανήκουστο και πρωτοφανές ο εργοδότης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ryanair, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία, να λειτουργεί ως Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως απαράδεκτο είναι εάν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται να καταστρατηγούνται βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές του εργατικού δικαίου. Η υπόθεση επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα» καταλήγει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα