To βιβλίο του Μ. Σφακιανάκη παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Νέας Υόρκης «ΟΜΟΝΟΙΑ», ενώ στην κατάμεστη αίθουσα για μίλησαν για το βιβλίο ο Γενικός Πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Το βιβλίο συνυπογράφουν, μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος. Αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό των παθολογικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο και βέβαια του τρόπου που μπορούν να προφυλάξουν τα παιδιά οι γονείς τους, από τις αρνητικές επιπτώσεις

της χρήσης του.

Τη στιγμή μάλιστα που οι παθολογικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο, από ενηλίκους και παιδιά, έχουν σημαντικές συνέπειες κοινωνικής, επαγγελματικής και ψυχολογικής φύσης, το βιβλίο φιλοδοξεί, εκτός από το να είναι ένας χρήσιμος οδηγός γνωριμίας με αυτές τις παθολογικές συμπεριφορές, να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παθολογική χρήση του Διαδικτύου. Είναι, με αυτή την έννοια, απολύτως χρήσιμο τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς.

Πλούσιο το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχών παρεμβάσεων εναντίον κυκλωμάτων διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, στον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων ηλεκτρονικής απάτης, καθώς και στην αποτροπή αυτοκτονιών. Σε μεγάλο ποσοστό το επιτυχημένο έργο οφείλεται στον προγραμματισμό και τη μεθοδικότητα του προϊσταμένου της Μανώλη Σφακιανάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα