Αφέθηκε ελεύθερος ο Σακκάς

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήρθη η προσωρινή του κράτηση με τους εξής αυστηρούς περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση συνάντησης ή επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι του με τους γονείς του στον Πειραιά και απαγόρευση εξόσου του από τον

Νομό Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» διεκδικούσε την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.

Η παράνομη κράτηση του Σακκά είχε αρχίσει να γίνεται διεθνής είδηση ενώ είχε απασχολήσει και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την απεργία πείνας.

Εν τω μεταξύ χθες σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών που ζητούσαν την απελευθέρωση του Κ.Σακκά και ανδρών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ στο Θησείο.

Το περιστατικό με τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών έχει καταγραφεί σε βίντεο και όπως έγινε γνωστό διετάχθη διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα