Αυξήθηκαν οι πολυεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα

10:45 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με έρευνα της Wealth Report της Knight Frank η Ελλάδα είχε πέρυσι 721 πολυεκατομμυριούχους. Υπενθυμίζεται πως ο πληθυσμός των πολυεκατομμυριούχων της Ελλάδας ανερχόταν το 2003 σε 571 και το 2012 σε 709.

Η Knight Frank μετρά όσους έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, εξαιρώντας την αξία της βασικής τους κατοικίας.

Ερχονται

και άλλες ευκαιρίες πλουτισμού

Η Knight Frank σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες πλουτισμού τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, οι Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι θα αυξηθούν στους 864 σε δέκα χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 92 Έλληνες έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια (επίσης περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το 2012 ήταν 90). Όσο για τους δισεκατομμυριούχους της Ελλάδας, αυτοί είναι σταθερά δύο.

Η Knight Frank υποστηρίζει πως οι περιουσίες αυτές κατάφεραν να δημιουργηθούν παρακάμπτοντας την κρίση, κυρίως λόγω της ανόδου του χρηματιστηρίου της Αθήνας καθώς οι μετοχές στο Χρηματιστήριο ενισχύθηκαν κατά 25%.

Ωστόσο, στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται πως τα πλούτη των Ελλήνων μάλλον θα αργήσουν να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα, αφού η Knight Frank διαπιστώνει πως το πλήθος των πολυεκατομμυριούχων της χώρας παραμένει κατά 19% μικρότερο σε σχέση με το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα