ΑΓΩΓΗ SAFA ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:32 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Για τον πολύπαθο Σκαραμαγκά φαίνεται πως δεν επαναλαμβάνεται ως «φάρσα» -κατά την γνωστή ρήση- αλλά ως «τραγωδία» για μια ακόμη φορά.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2009 η τότε ιδιοκτήτρια (100%) του Ναυπηγείου, γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp κατήγγειλε τις συμβάσεις ναυπήγησης και μετασκευής υποβρυχίων και ήγειρε αξιώσεις εναντίον του ελληνικού

δημοσίου στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ακολούθησαν οι γνωστές διαπραγματεύσεις, η μεταβίβαση του Ναυπηγείου, η κατάρτιση νέων συμβάσεων, η κατάργηση της διαιτησίας.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, σωστότερα ανάμεσα σε δύο διαδοχικές εκλογές του 2012, η σημερινή «ιδιοκτήτρια» (75%) του Σκαραμαγκά, λιβανέζικη εταιρεία Privinvest SAL ,μέλος του Ομίλου της κρατικής αντίστοιχης εταιρείας του Αμπου Ντάμπι , που είχε αγοράσει από την παραπάνω Γερμανική εταιρεία το 75% του Ναυπηγείου, στρέφεται πάλι στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για αξιώσεις κατά της Γερμανικής εταιρείας – συνεταίρου της, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου ξανά! Η διαιτητική αυτή αγωγή, που στρέφεται κατά πάντων και ανακινεί μια σειρά θεμάτων, ακομη και όχι σχετιζομένων με τα υποβρύχια, έρχεται μετά από κυοφορία ενός έτους περίπου (15 Μαίου 2011 σταμάτησε η ομαλή εξέλιξη των συμβάσεων, εξαιτίας διαφορών των δύο συνεταίρων, Γερμανών και Αράβων), ενώ επικεφαλής της χώρας βρίσκεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και οι εκλογές έρχονται σε 15 ημέρες! Εκβιασμός, εκμετάλλευση της δύσκολης για το ελληνικό Δημόσιο συγκυρίας, βουλιμία ή φόβος από την πλευρά του ισχυρού άντρα της ιδιοκτησίας Iskadar Safa, επιθετικές δικηγορικές συμβουλές από τον νεόκοπο συνεταίρο του κ. Safa και παλαίμαχο των αραβοκυπριακών – και όχι μόνον – «γηπέδων», ίσως τίποτε από όλα αυτά ή και όλα αυτά μαζί!…

Τελικός παρονομαστής: ένα ακόμα επεισόδιο του σήριαλ Σκαραμαγκά, που χρονολογείται από την δεκαετία του 1990, προβάλλεται στην μουντή ελληνική οκονομικο-επιχειρηματική ζωή με το ίδιο στόρυ: Κατηγορίες, διαπλοκές, εκατομμύρια ευρώ και στο βάθος αμυντική και βιομηχανική απαξίωση και στρατιές ανέργων…

Keywords
Τυχαία Θέματα