Αλλαγή γραμμής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει, όπως λένε συνεργάτες του, πως ειδικά σε ψηφοφορίες όπως εκείνη για την κυβερνητική τροπολογία περί αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα υπερψηφίσουν.

Έτσι, ενώ ως χθες το πρωί η Κουμουνδούρου εμφανιζόταν αρνητική ως προς την τροπολογία

και ζητούσε την «σφαιρική αντιμετώπιση» του θέματος με εξαντλητική συζήτηση στη Βουλή, πλέον καλλιεργούνται δεύτερες σκέψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του και από το νομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει τρόπους προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με την κυβερνητική τροπολογία. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες επί της κυβερνητικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε «να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναζητήσει όντως ευρύτερες συναινέσεις», όπως τονίζει προβεβλημένος βουλευτής. Με τις τροπολογίες αυτές, αλλά και τις προτάσεις που θα διατυπώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στοχεύει είτε στο να μπορεί να ψηφίσει ανεπιφύλακτα την πρωτοβουλία της κυβέρνησης περί αναστολής χρηματοδότησης της Χ.Α., είτε να καταψηφίσει μεν, αλλά… «ευσχήμως». Να μπορεί, δηλαδή, να ρίξει το φταίξιμο στην «κυβερνητική αδιαλλαξία».

Αλλαγή γραμμής

Σημειωτέον ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκλίνει με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αλλαγή γραμμής, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανιζόταν ως χθες το πρωί αρνητική στην τροπολογία του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μιχελάκη. Μάλιστα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, είχε ρωτηθεί χθες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» και είχε σημειώσει με νόημα ότι «είμαστε αντίθετοι στην αντιμετώπιση του θέματος φέτα-φέτα, είμαστε αντίθετη στην επικοινωνιακή διαχείριση και τις κυβερνητικές διαρροές».

Keywords
Τυχαία Θέματα