Ανγκ. Μέρκελ: Πιεστικό το πρόβλημα της ανεργίας

22:22 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες και μία ημέρα πριν τη σύνοδο με το ίδιο θέμα στο Βερολίνο, υποστήριξε πως οι Γερμανοί ενδυναμωμένοι απ’ όσα βίωσαν μετά την Επανένωση στον τομέα της μείωσης της ανεργίας μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών, μπορούν σήμερα να εισφέρουν με την εμπειρία τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η μεγάλη συνδιάσκεψη του Βερολίνου είναι το μέσο προκειμένου να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε με ακρίβεια τις συγκεκριμένες εμπειρίες μας σχετικά με τα μέτρα που υπήρξαν λειτουργικά», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ

επανέλαβε την άποψή της για επιστροφή στην ανάπτυξη χάρις στη δημοσιονομική λιτότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές, διαπιστώνοντας τις αιτίες της κρίσης αποκλειστικώς στο «αυξημένο επίπεδο δανεισμού ορισμένων κρατών» και τη μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα «στην αύξηση των μισθών και την αύξηση της παραγωγικότητας» σε κάποια τμήματα της Ευρώπης.

«Ιδού γιατί η οδός που ακολουθούμε είναι η ορθή, είναι αυτή που, αφ’ ενός, ευαγγελίζεται την δημοσιονομική εξυγίανση και αφ’ ετέρου, ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω την εντύπωση πως σε ορισμένες χώρες, οι πολίτες γνωρίζουν επακριβώς ποια λάθη διαπράχθηκαν στο παρελθόν. Λυπούμαι που συχνά είναι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη στα λάθη τούτα—όπως οι νέοι και οι αναξιοπαθούντες—που υποφέρουν περισσότερο σήμερα», υποστήριξε η Μέρκελ, «φωτογραφίζοντας» μεταξύ άλλων τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου.

Keywords
Τυχαία Θέματα