Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Την ώρα που ο κατηγορούμενος πρώην πρόεδρος του Τ Τ Άγγελος Φιλιππίδης κάνει αγώνα δρόμου με το δικηγόρο του Θανάση Βαρλάμη να επιστρέψει στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει, πίσω στη χώρα μας ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης ξεκινάει τον κύκλο των απολογιών.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου το πάλαι ποτέ υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μάριος Βαρότσης. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Πόλης Παπανδρέου ο ρόλος του ήταν νευραλγικός στην υπόθεση των κόκκινων δανείων καθώς είχε αναλάβει να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις. Ο ίδιος βέβαια αρνείται ότι με τις ενέργειες του ζημίωσε την τράπεζα. Πάντως νομικοί εκτιμούν ότι η σημερινή απολογία Βαρότση δεν είναι μόνο καίρια για τον ίδιο καθώς μετά το τέλος της οι δικαστές θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση η μη του κατηγορουμένου, αλλά επιπλέον θεωρείται βαρόμετρο και για την πιθανή μεταχείριση των άλλων συγκατηγορουμένων του.

Αύριο σειρά έχει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούς σε κλινική. Και εκεί όπως όλα δείχνουν θα μεταβεί αύριο ανακριτής μαζί με την εισαγγελέα να λάβουν απολογία και να του ανακοινώσουν το αποτέλεσμα.

Άφαντοι πάντως για τις ελληνικές αρχές παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η επίσης κατηγορούμενη σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, οι οποίοι πήραν δάνειο 17 εκατ. ευρώ με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα