Άθλια οι οικονομική κατάσταση εκτιμά το 99% των Ελλήνων
Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτυπώνουν την απογοήτευση των πολιτών, όχι όμως και όλων των Ευρωπαίων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Τύπο.
Έτσι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Ευρωβαρόμετρου», ενώ το 75% του πληθυσμού στη Σουηδία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η εθνική οικονομική κατάσταση είναι «καλή», με την άποψη αυτή συμφωνεί ποσοστό χαμηλότερο από 10% σε δέκα κράτη- μέλη και ποσοστό μόλις 1% στην Ελλάδα
Επίσης το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), έναντι 22% που δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ). Επίσης, το 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων.
Στην ερώτηση «πώς πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας σας τους επόμενους 12 μήνες;», το 76% των Ελλήνων, το 75% των Κυπρίων και το 40% των Ευρωπαίων απαντούν «χειρότερη». «Καλύτερη» απάντησε το 7% των Ελλήνων, το 6% των Κυπρίων και το 17% των Ευρωπαίων, ενώ «στάσιμη» απάντησε το 15% των Ελλήνων, το 14% των Κυπρίων και το 39% των Ευρωπαίων.
Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε εθνικό επίπεδο, είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%). Για τους Ευρωπαίους τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα είναι η ανεργία (48%), η οικονομική κατάσταση (37%), ο πληθωρισμός (24%) και το δημόσιο χρέος (17%). Επίσης, οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ αυτήν τη στιγμή είναι η γενικότερη οικονομική κατάσταση (53%), η ανεργία (36%) και η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών των κρατών-μελών (32%).
Στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στη χώρα σας πάνε προς καλή ή κακή κατεύθυνση;», το 88% των Ελλήνων δηλώνει «σε κακή», έναντι 80% των Κυπρίων και 56% των Ευρωπαίων. Το 8% των Ελλήνων απαντά «ούτε το ένα ούτε το άλλο» και το 4% απαντά «σε καλή».
Στην ερώτηση «τείνετε να εμπιστεύεστε ή όχι τον γραπτό Τύπο;», το 77% των Ελλήνων απαντά «μάλλον όχι», έναντι 54% των Ευρωπαίων. «Μάλλον ναι» απαντά το 20% των Ελλήνων, έναντι 40% των Ευρωπαίων. Στην ίδια ερώτηση για την τηλεόραση, «μάλλον όχι» απαντά το 84% των Ελλήνων, έναντι 47% των Ευρωπαίων και «μάλλον ναι» απαντά το 15% των Ελλήνων, έναντι 48% των Ευρωπαίων. Επίσης, οι Έλληνες απάντησαν ότι δεν εμπιστεύονται το ραδιόφωνο σε ποσοστό 70%, αλλά εμπιστεύονται περισσότερο το Ίντερνετ σε ποσοστό 41% (35% στην ΕΕ).
Ακόμη η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων (85%) πιστεύει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ μόνο το 41% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση και την αντιμετώπιση των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν επίσης να θεωρούν την ΕΕ ως τον πλέον αποτελεσματικό φορέα, περισσότερο και από και τις εθνικές κυβερνήσεις, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η ΕΕ βρίσκεται στην πρώτη θέση (23%), αλλά ακολουθούν με μικρή απόσταση οι εθνικές κυβερνήσεις (20%). Η ομάδα G20 (14%) έρχεται στην τρίτη θέση και ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (15%).
Τέλος, σύμφωνα με το «Ευρωβαρόμετρο», οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την απασχόληση που προτείνονται στη στρατηγική «Ευρώπη 2020».
Το φθινοπωρινό «Ευρωβαρόμετρο 2012» καταρτίστηκε μέσω προσωπικών συνεντεύξεων από τις 3 έως τις 18 Νοεμβρίου 2012. Συνολικά, ερωτήθηκαν 32.731 άτομα σε 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες χώρες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το εξώφυλλο της Espresso δεν άρεσε στον Κούγια -Στο αυτόφωρο η όμορφη δημοσιογράφος
- Δες πότε θα πάρεις σύνταξη, από την ιστοσελίδα του ΙΚΑ
- Οι νέοι αριθμοί του ΕΟΠΥΥ είναι με αστική χρέωση
- Ούτε καλημέρα δεν της λένε οι κόρες της
- Γιουρόπα Λιγκ: Η κλήρωση για τις φάσεις των "32" και των "16"
- Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: "Έπινα ανεξέλεγκτα! Πήγα με 3 γυναίκες το ίδιο βράδυ"!
- Live: Κέρκυρα- Τύρναβος
- Τηλεφωνικά κέντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ
- Το «Splendid» στο Badminton
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24
- Τηλεφωνικά κέντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ
- Προχωρά η αγιοποίηση του Πάπα Παύλου ΣΤ’
- Ο Αρθούρος Ζερβός εκ νέου διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
- Σήμα κινδύνου για τη λύσσα στη Β. Ελλάδα
- Ελλάδα με αξιολόγηση «ΑΑΑ» βλέπει η Alpha Bank
- Κόσμος και λαός στο συντονισμό του ΠΑΣΟΚ
- «Αποκατάσταση της νομιμότητας στη Βίλα Αμαλία»
- Κίνδυνος αναστολής εργασιών στα πετρέλαια του Πρίνου
- Σε ένα χρόνο τα αποτελέσματα των ερευνών για πετρέλαιο
- Οι πολίτες θα πληρώσουν τα λάθη των δήμων
- Τελευταία Νέα Matrix24
- Άθλια οι οικονομική κατάσταση εκτιμά το 99% των Ελλήνων
- ΣΥΡΙΖΑ: «Αναξιοκρατία και διαπλοκή» στις καρατομήσεις
- Ελλάδα με αξιολόγηση «ΑΑΑ» βλέπει η Alpha Bank
- Ο Αρθούρος Ζερβός εκ νέου διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
- «Αποκατάσταση της νομιμότητας στη Βίλα Αμαλία»
- Κίνδυνος αναστολής εργασιών στα πετρέλαια του Πρίνου
- Οι πολίτες θα πληρώσουν τα λάθη των δήμων
- Διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των συντάξεών τους
- Ισπανία: Πένθος για τον προϋπολογισμό του 2013
- Σήμα κινδύνου για τη λύσσα στη Β. Ελλάδα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τι κρύβεται πίσω από το «backloading» και πώς έρχεται νέα πρόσθετη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
- Ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
- ΣΥΡΙΖΑ:Η Βραζιλία θα θέσει θέμα γενναίας διαγραφής του ελληνικού χρέους
- Σομαλία: Πολύνεκρο ναυάγιο
- Έκθεση του ΟΗΕ για την Συρία
- Ο Ν.Καραχάλιος παραιτήθηκε απο Γ.Γ. του ΕΟΤ
- Ν. Νικολόπουλος για "άδικη και ατελέσφοη φοροεπιδρομή"
- Απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για τη δημιουργία φοροδικαστηρίων
- «Αποκαλούν διοικητική μεταρρύθμιση τη διάλυση του κράτους»
- Ισπανία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του '13