Μπλέξαν’ τις γραμμές τους για την ΟΛΜΕ

Η τελική στάση του κόμματος θα καθοριστεί σήμερα, στη συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς συντονιστικού οργάνου. Παρόλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση έδειξε από χθες τη διάθεσή της να μην «πάρει πάνω της» τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που αναμένεται να συγκεντρώσουν τη μήνιν της κοινωνίας. Μάλιστα, σε δημόσια παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, διεμήνυσε, εμμέσως πλην σαφέστατα, στους εκπαιδευτικούς, πως αν τινάξουν τις εξετάσεις στον αέρα, θα στρέψουν σύσσωμη την κοινωνία εναντίον τους. «Τα

αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Ένας αγώνας όμως πρέπει να εξασφαλίζει και τη συναίνεση της κοινωνίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας.
Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η Κουμουνδούρου αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα μία γραμμή ουδετερότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι «σέβεται τις αποφάσεις των σωματείων» -και, άρα, την όποια απόφαση πάρει η ΟΛΜΕ.

Φάλτσα

Ωστόσο, παρά τη στάση αναμονής που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, χθες παρατηρήθηκαν και τα πρώτα «φάλτσα» στελεχών, τα οποία ανέδειξαν και τη διχοστασία που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα. Την αρχή έκανε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας (δηλαδή, το καθ’ ύλην αρμόδιο στέλεχος…), Τάσος Κουράκης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm τάχθηκε υπέρ της απεργίας, ακόμη κι αν αυτή διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιχείρηση κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών από την τηλεόραση» και καταλόγισε στον υπουργείο Παιδείας ότι επιχειρεί «να εξοντώσει τελείως τον εκπαιδευτικό».
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία, μάλιστα, προανήγγειλε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα επαναφέρει το ωράριο στα σχολεία στις 21 ώρες. «Συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις, αν το αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί προφανώς θα τους στηρίξουμε», πρόσθεσε, ενώ… προκάλεσε αίσθηση, δηλώνοντας πως αν έδινε η ίδια Πανελλαδικές εξετάσεις, «θα τής άρεσε να πάρει παράταση μία εβδομάδα-δέκα μέρες».

Θετικά υπέρ των κινητοποιήσεων εκφράστηκαν, επίσης, κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Μηλιός, αλλά και ο Τάσος Κορωνάκης.

Έλλειμμα συντονισμού

Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό «βραχυκύκλωμα» της Κουμουνδούρου επί του συγκεκριμένου θέματος αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη ενός ισχυρού κέντρου συντονισμού των στελεχών. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο θέμα στην επικαιρότητα και εμείς να μην έχουμε συνεδριάσει για να αποφασίσουμε ποια στάση θα τηρήσουμε», παραδέχεται κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εν μέρει αποδίδει τη «χαλάρωση» στη… μεταπασχαλινή περίοδο. Πάντως, κεντρικά στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν τη δυσφορία τους όχι μόνο με τα «φάλτσα» των στελεχών, αλλά και με την… «υπερβολική αυτοπεποίθηση» όσων βγαίνουν στα ΜΜΕ και λένε τις απόψεις τους. «Να δεχθούμε ότι κακώς δεν έγινε συνεδρίαση. Όσοι βγήκαν αυτές τις μέρες στις τηλεοράσεις, δεν μπορούσαν να πάρουν κάποιον αρμόδιο, να ρωτήσουν ποια γραμμή έχουμε;», διερωτάται κεντρικό στέλεχος της Κουμουνδούρου, το οποίο, όμως, επίσης ψάχνει τη «γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα