«Χάνονται 500 θέσεις εργασίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ»

Η Ένωση Συντακτών εκφράζει τη ριζική της αντίθεση με «τον αδιαφανή τρόπο πρόσληψης αυτού, του ελάχιστου για τις ανάγκες της ΝΕΡΙΤ προσωπικού, καθώς το σύστημα μοριοδότησης που επελέγη ευνοεί τους υποψήφιους χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έναντι των απολυμένων συναδέλφων της ΕΡΤ, ολοκληρώνοντας έτσι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ της 11 ης Ιουνίου

2013».

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υποβαθμίζεται σε επίπεδο τοπικού καναλιού, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ αποδεικνύεται κατώτερος των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί «ελληνικού BBC ». «Ακυρώνονται έτσι οι διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκη να πάρουν πίσω τώρα αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς. Τους καλεί, επίσης, να εξετάσουν με σοβαρότητα το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να λάβουν το συντομότερο αποφάσεις ουσιαστικής αναβάθμισής της χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς.

«Μαύρο στην ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα»

«Μαύρο στη δημόσια ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα ρίχνει η κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Προσθέτει ότι «η προκήρυξη μόλις 15 θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον ρόλο της Θεσσαλονίκης: ως έδρα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα