Χωρίς σχέδιο οι μεταρρυθμίσεις καταλήγουν σε «γιουρούσια»

Η Ελλη Στάη μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» υποστηρίζοντας πως: «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, πέρα από την ΕΡΤ, και αυτό με κάνει να είμαι πάρα πολύ θυμωμένη και ενοχλημένη. Αυτή η προχειρότητα τέτοιου τύπου αποφάσεων οδηγεί τελικά στη διάλυση του δημόσιου τομέα και όχι στη μεταρρύθμισή του.»

Η δημοσιογράφος είπε αναφορικά με τις συνεχόμενες απεργίες της ΕΡΤ

πως: «ειπώθηκε πως ειδικά ο τομέας της ΕΡΤ είχε πολύ μεγάλες παθογένειες στον τρόπο που λειτουργούσε και ασκήθηκε ακραίος συνδικαλισμός, ο οποίος ήταν από τους πλέον αυταρχικούς και ειδικά τον τελευταίο χρόνο κατέβαζε συνεχώς τους διακόπτες.» ενώ τόνισε «Είδα μία πολιτική απόφαση, η οποία δικαιολογήθηκε ως μεγάλη μεταρρύθμιση και ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οπότε την κλείνουμε, φτάνοντας στο ακραίο και αντιδημοκρατικό «μαύρο», γιατί μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση.»

Όσο για τη σημερινή δημόσια τηλεόραση η δημοσιογράφος δήλωσε: «Είδα αυτό το ΔΤ και τελικά είναι κλαυσίγελως. Φτάσαμε, δηλαδή, να βλέπουμε αυτό το καραγκιοζιλίκι. Ακόμη και για μία μέρα είναι απαράδεκτο και δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό…»

«Στην τελευταία εκπομπή δέχθηκα την επίθεση των ακραίων συνδικαλιστο-κομματικών. Στο δελτίο την επίθεση της κυβέρνησης. Αν κάνεις αυτή τη δουλειά, ένα στοιχείο που πρέπει να έχεις είναι η ψυχραιμία. Αλλά είμαι και εκπαιδευμένη. Έναν μήνα πριν πέσει το μαύρο στην ΕΡΤ, αντιμετώπισα το ίδιο θέμα, του να κρατήσω τη ψυχραιμία μου, με την περίφημη διαφήμιση μίας εφημερίδας. Είχα πει ότι είναι αδιανόητο, δεν το λέω. Έστειλα και επιστολή στον αρμόδιο διευθυντή επιτόπου.» είπε η δημοσιογράφος.

Όσο για την επίθεση που της έκανε η Χρυσή Αυγή: «Είχα θυμώσει πάρα πολύ με τη συγκεκριμένη επίθεση που δεν ήταν εναντίον μου, αλλά εναντίον των γυναικών που έχουν δυνάμεις και τολμούν. Δηλαδή κάτι άγνωστο σ’ αυτούς και αδιανόητο να υπάρχει. Το φαινόμενο της Χ.Α. εξελίσσεται σε τρομοκρατικό φαινόμενο.»

Η ίδια τόνισε ολοκληρώνοντας ότι: «Οι αληθινές μεταρρυθμίσεις είναι το πιο δύσκολο έργο. Χρειάζονται σχέδιο, πειθώ, συμμαχίες, συναίνεση, αποτελέσματα. Αλλιώς καταλήγουν σε γιουρούσια, όπως στην ΕΡΤ, χωρίς ορατό αποτέλεσμα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει πολιτικά να είναι ασκήσεις ηγεμονίας και όχι τυφλής κυριαρχίας. Ο Λούθηρος ήταν μεταρρυθμιστής και όχι ο Τζένγκις Χαν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα