Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο, λέει ο Βενιζέλος

09:39 9/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξή του στην Βρετανική εφημερίδα Independent, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα

χρειάζεται εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς εταίρους της για να επανοικοδομήσει, να επαναθεμελιώσει την πραγματική οικονομία. Όπως συμπλήρωσε, «χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ».

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η χώρα έχει περάσει έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ετών πριν από την αποδοχή της πραγματικής κατάστασης και ότι τώρα χρειάζεται απεγνωσμένα τους θεσμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ να της επιτρέψουν να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη αντί για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο.

Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι απαιτούνται συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να μπει τέλος στην άνοδο της ανεργίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε επίσης ότι πλέον το Λονδίνο και όχι η Ελβετία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες. Όπως γράφει η εφημερίδα, έχοντας ο ίδιος επικριθεί για ανεπαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι διαπραγματεύτηκε το τέλος της τραπεζικής μυστικότητας από την Ελβετία, με το Λονδίνο να καθίσταται πια ο πρώτος προορισμός για όσους Έλληνες θέλουν να κρύψουν χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα