Τραγική ειρωνεία: Θα γύριζαν στη Σερβία μητέρα και κόρη που πέθανε από αναθυμιάσεις

Τρεις μήνες ζούσαν χωρίς ηλεκτροδότηση οι δύο γυναίκες οι οποίες, απογοητευμένες από τις συνθήκες ζωής, είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τη Σερβία.

Η 54χρονη Ζωή, όπως λένε οι γείτονες, δούλευε περιστασιακά σε ταβέρνες αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργη και προσπαθούσε να κερδίσει κάποια χρήματα πουλώντας ημερολόγια.

«Προχθές ήρθε από το μαγαζί μου και με παρακάλεσε να αγοράσω ένα ημερολόγιο. Δεν ήξερα σε τι κατάσταση είχε περιέλθει η οικογένεια…», λέει ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος

συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Σοκαρισμένος είναι και ο γείτονας από το απέναντι διαμέρισμα ο οποίος προσπάθησε χθες το βράδυ, με τεχνητή αναπνοή, να επαναφέρει στη ζωή το άτυχο κορίτσι.

«Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναρωτιέται πώς μπορεί να χάνει τη ζωή του ένα κοριτσάκι από την προσπάθεια να ζεσταθεί…

Συμμαθητές της μικρής Σάρας περνούσαν το πρωί από το σπίτι του κοριτσιού, ένα διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη, μην μπορώντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. Έδειχναν φωτογραφίες του κοριτσιού που χαμογελούσε ανέμελο, κρύβοντας τις δυσκολίες που περνούσε αφού όπως λέει η διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου όπου φοιτούσε, Αρχοντούλα Ανέστη, «κανείς δεν ήξερε για την κατάσταση που είχαν περιέλθει, ούτε καν οι φίλες της».

«Γνωρίζαμε τη Σάρα από την πρώτη γυμνασίου που είχε έρθει στο σχολείο μας και η ίδια όπως και η μητέρα της, ήταν πάντα πολύ αξιοπρεπείς και καλοντυμένες, χωρίς να δίνουν δηλαδή την εντύπωση ότι είχαν οικονομικά προβλήματα και ζούσαν τόσο καιρό χωρίς ρεύμα» αναφέρει η κ.Ανέστη. Προσθέτει μάλιστα πώς αν η 54χρονη είχε απευθυνθεί στο σχολείο, θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν μέσω του δικτύου αρωγής που έχουν αναπτύξει με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.

Η γυναίκα όμως δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια, ούτε καν και από τον δήμο Θεσσαλονίκης όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αίτησή της στις δομές του δήμου, όπως το συσσίτιο ή το κοινωνικό παντοπωλείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα