Δεν θα δει τον Άσμουσεν ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Γερμανός τραπεζίτης και στενός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ καταφθάνει αύριο στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, στο φόντο της δημόσιας παραδοχής Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Γιοργκ Άσμουσεν ζήτησε

να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να «διερευνήσει» τις απόψεις του τελευταίου για την οικονομία, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το αίτημα για συνάντηση Άσμουσεν-Τσίπρα κατέφθασε στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προ τριών ημερών, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «αδυναμία» να συναντηθεί με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Άρτα και αναμένεται να περάσει «απέναντι», δηλαδή στην Κέρκυρα, την Πέμπτη, για τη διήμερη περιοδεία που έχει προγραμματίσει στο νησί. Κατά συνέπεια, ήταν δύσκολο να κατέβει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Γιοργκ Άσμουσεν. Κατά πληροφορίες, η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συναντηθεί ο Γερμανός τεχνοκράτης και πρώην υπουργός με τον επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, όμως κι αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει σχεδόν απίθανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα