Δεν τολμά να οδηγήσει η Μέρκελ

H 59χρονη καγκελάριος της Γερμανίας αποκάλυψε, ότι κάθεται στο τιμόνι των αυτοκινήτων μόνον στις δημόσιες εμφανίσεις της, όπως στη φωτογραφία μας από τα εγκαίνια της Εκθεσης της Φρανκφούρτης το 2009. Η Μέρκελ ολοκληρώνει τη δεύτερη τετραετία ως καγκελάριος, ενώ και προηγουμένως κατείχε υπουργικά πόστα. Έτσι έχει «ξεμάθει» πλέον την οδήγηση, γι αυτό και οδηγεί «σπάνια και μόνον σε δασικούς δρόμους». Όπως αναφέρει μάλιστα, η…αποχή της από το τιμόνι, χαροποιεί ιδιαίτερα τους σωματοφύλακές της, αφού μπορούν να

την προστατεύσουν αποτελεσματικότερα ως επιβάτη.

Η Μέρκελ επεσήμανε επίσης, ότι θα γινόταν δημόσιο θέαμα κάθε φορά που έπαιρνε θέση η ίδια στο βολάν και βέβαια δεν θέλει ούτε καν να σκέπτεται τι θα συνέβαινε, αν τύχαινε να προκαλέσει η ίδια κάποιο ατύχημα.

Γενικότερα η σχέση της με το αυτοκίνητο δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα στενή και όταν μετακόμισε από την πρώην Ανατολική στη Δυτική Γερμανία τη δεκαετία του 90 είχε αγοράσει ένα μεταχειρισμένο VW Golf, για να διεκπεραιώνει τις δουλειές της.

Ωστόσο οι Γερμανοί την εμπιστεύονται ακόμη και ως πωλήτρια αυτοκινήτων. Γερμανική ιστοσελίδα έθεσε το ερώτημα «Από ποιον θα εμπιστευόσασταν να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο; Από τη Μέρκελ ή από τον αντίπαλό της για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ;» Περίπου το 25% των επισκεπτών της ιστοσελίδας επέλεξε τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό του Στάινμπρουκ ήταν το μισό από το αντίστοιχο της Μέρκελ!

Πηγή: autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα