ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΚΟΥΠΑ

16:55 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Τριτοκοσμικές εικόνες περιγράφει ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τον «Ξένιο Δία» της Ελληνικής Αστυνομίας. Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις μαζικές επιχειρήσεις και επιτρέψει την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας.

«Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ύπαρξη διακρίσεων βάσει της υποτιθέμενης εθνικότητας», ανέφερε η Γεζέρτσα

Τιγκάνι, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. «Οι επιχειρήσεις “σκούπα” της αστυνομίας παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσουν άμεσα», είπε και έκανε λόγο για μαρτυρίες ατόμων που προσήχθησαν παρόλο που έδειξαν στην αστυνομία έγγραφα που αποδείκνυαν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καταγγελία μετανάστη κρατήθηκε στην Πέτρου Ράλλη σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλα 170 περίπου άτομα. Δήλωσε πως την ημέρα της σύλληψής του τού δόθηκε μόνο νερό και αργότερα μπορούσε να φάει μόνο ψωμί, επειδή η τροφή που του χορηγήθηκε ήταν θρησκευτικά μη αποδεκτή. Όπως υποστήριξε, οι προσαχθέντες κοιμόντουσαν στον πάτωμα και, λόγω του συνωστισμού, κοιμόντουσαν ανά βάρδιες.

Παράλληλα στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε δύο άνδρες από την Γουινέα και την Ακτή Ελεφαντοστού που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα, τους οποίους αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας συνάντησε τον προηγούμενο μήνα, ενώ περίμεναν στην ουρά έξω από την Πέτρου Ράλλη, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ασύλου. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο ένας από τους δύο είχε δηλώσει πως είχε επανειλημμένα ζητήσει να υποβάλει αίτηση για άσυλο κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Πέτρου Ράλλη και πως τα αιτήματά του αγνοήθηκαν από την αστυνομία.

«H Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει την μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», δήλωσε η Γ. Τιγκάνι. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία ότι οι μαζικές επιχειρήσεις θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα και ξενοφοβία.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα