ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Καμία γραφειοκρατία για τους 184 χούλιγκαν που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση Πολωνίας-Ρωσίας, την περασμένη Τρίτη και τα πολωνικά δικαστήρια ήδη δίκασαν και καταδίκασαν ορισμένους εξ αυτών.

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαρσοβίας δίκασε οκτώ κατηγορούμενους και στους δύο από αυτούς επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τριών μηνών, ενώ μετά την απαγγελία της ποινής τους οδηγήθηκαν απευθείας στη φυλακή.

Άλλοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως 12 μήνες, αλλά υπό όρους, ενώ καθένας από αυτούς θα πρέπει

να πληρώσει πρόστιμο 500 ζλοτ (περίπου 125 ευρώ).

Άλλο Δικαστήριο της πολωνικής πρωτεύουσας, στην περιοχή Πράγκα, παρέλαβε το υλικό το οποίο σχετίζεται με άλλα άτομα που συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ρώσοι πολίτες, και αναμένει την επίσημη μετάφραση των εγγράφων τους προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η αστυνομία θα παραδώσει τις επόμενες ώρες μηνύσεις στα δικαστήρια για άλλα 125 άτομα, τα οποία επίσης κατηγορούνται για τη δημιουργία επεισοδίων καθώς και για συγκεντρώσεις χωρίς την εξουσιοδότηση των αρμόδιων αρχών.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα