Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ από τους αιφνιδιασμούς Σαμαρά

«Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση,θέλουμε να τη βοηθήσουμε, και πιστεύουμε στην προοπτική της αλλά πρέπει να υπάρχουν και κανόνες στη λειτουργία της», σχολιάζουν κύκλοι της Ιπποκράτους με αφορμή τα ζητήματα της αλλαγής του νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια, καθώς και την αποστολή από το υπουργείο Παιδείας, του πορίσματος της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου προς

τους αρμόδιους φορείς.

Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να «επαναστατούν» στην ιδέα του «αιφνιδιασμού» των δύο μικρότερων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εκ μέρους της όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της, όπως θεωρούν ότι έγινε στις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Αντίθετα, ζητούν να προηγείται αναλυτική ενημέρωση, όσο και συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων, με πηγές της Ιπποκράτους να αφήνουν αιχμές και κατά της ΔΗΜΑΡ, ζητώντας να πάρει «καθαρό, συγκεκριμένο και δεσμευτικό χαρακτήρα» η συμμετοχή του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στην κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Ανάπτυξης και Εξωτερικών του κόμματος, ενημέρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Κορυφής στις 22 Νοεμβρίου.

Επί τάπητος  τέθηκαν το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για τα έτη 2014-2020 και η πολιτική διεύρυνση της ΕΕ, με τον κ.Κούρκουλα να παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή θέση στα ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και πάντως πάνω από το μέσο όρο των χωρών της ΕΕ στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Τάχθηκε κατά των περικοπών στα αγροτικά προγράμματα και τα προγράμματα κοινωνικής συνοχής, ενώ χαρακτήρισε «επανάσταση» την υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης που αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013, αφού αποτελεί εγγύηση των καταθέσεων σε όλες τις Τράπεζες.

Μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία στην υλοποίηση των προγραμμάτων ζήτησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ενώ τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των όρων των προγραμμάτων που αφορούν στην ΚΑΠ και την στροφή του ΕΣΠΑ προς αναπτυξιακές δομές κατέθεσαν οι βουλευτές.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το παρών έδωσε στη συνεδρίαση ο από μήνες απών από τέτοιου είδους διαδικασίες,  Ανδρέας Λοβέρδος, όχι όμως και ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα