Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελέων η λίστα Λαγκάρντ

Αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τους ελέγχους 2072 φακέλων της λίστας Λαγκάρντ είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ήδη έχουν ξεκινήσει την ανάθεση των υποθέσεων σε εφοριακούς υπαλλήλους.

Ήδη ανατέθηκαν δύο υποθέσεις στη ΔΟΥ Γλυφάδας και ακόμα 10 στο κέντρο ελέγχου φορολογούμενων μεγάλου πλούτου.

Την ίδια στιγμή ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης θα οργώσει όλες τις εφορίες στις οποίες έχει αναθέσει τον έλεγχο φορολογούμενων και επιχειρήσεων προκειμένου να διαπιστώσει σε πιο στάδιο βρίσκονται

οι έλεγχοι.

Στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι η ολοκλήρωση του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ και άλλων καταλόγων που περιλαμβάνουν υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Το σχέδιο εκπονήθηκε εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό στο ΣΔΟΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί και να καλύψει τα κενά το προσωπικό των εφοριών. Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται εντός των αρμοδιοτήτων των οικονομικών εισαγγελέων καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση των παραγγελιών τους και δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών αρχών.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Παν. Αθανασίου από την πλευρά του έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Απευθύνεται με έγγραφο του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ παραγγέλλοντας να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του ΚΕΦΟΜΕΠ να ορίσουν υπαλλήλους οι οποίοι έχουν ελεγκτικά καθήκοντα προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο τον οποίο θα ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα