Εισαγγελική έρευνα για την κακοποίηση των συλληφθέντων

11:48 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες οικείων των συλληφθέντων δραστών για ληστεία Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, σύμφωνα με τα οποία φέρεται να ασκήθηκε εις βάρος τους σωματική βία εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστούν δράστες αξιόποινων πράξεων.

Δένδιας: «Οι φωτογραφίες παραποιήθηκαν για να είναι αναγνωρίσιμοι οι συλληφθέντες»

Δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς για οτιδήποτε, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

«Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις του νόμου θα είναι αμείλικτες. Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου», υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη. Δδεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία».

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε ότι του ελέχθη από τις αστυνομικές αρχές πως υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή, ενώ για την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες ανέφερε ότι έγινε, όπως του είπαν, «ώστε να προσομοιάζουν οι δράστες με την εικόνα που θα έχει ο μέσος άνθρωπος για να μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα